For første gang nogensinde blev der afholdt jagtgudstjeneste i Nibe Kirke. Fænomenet har de seneste år spredt sig over landet med stor succes.

Nibe kirke var søndag ramme om en jagtgudstjeneste med deltagelse af de lokale jagthornsblæsere fra Nibe og Omegns Jagtforening.

Provst Gerda Neergaard Jessen forestod gudstjenesten med indslag af jagthornblæserne som både spillede jagtvelkomst, fasanen, sommerbukken, hubertusmarch og »på gensyn« – inden det blev til et lille ekstranummer og en jægersang.

Den gode stemning fra gudtjenesten fulgte med over i Nibe-Vokslev Sognegård, hvor jagtforeningen havde forestået tilberedning af en lækker vildtgryde mens Nibe-Vokslev menighedsråd sørgede for, at tørsten kunne slukkes. Her blev det både til jægersang og gode historier for de mere end 60 spisende deltagere.

– Vi er rigtig glade for det her arrangement – og det er dejligt, når vi kan knytte en aktiv forening og vores kirke sammen. Med så stor en interesse er der  basis for en ny tradition, og arrangementet er jo ikke kun for jægere, men for alle, udtaler Jesper Have, som er formand for Nibe-Vokslev menighedsråd – og jæger.