Der er tradition for at udnævne Årets Nibenit ved søndagens julefest på Torvet i Nibe.

I dag søndag ankommer julemanden kl. 13.00 til Nibe Lystbådehavn, som det gennem mange år har været en fast tradition. Og efter modtagelsen går turen i optog gennem Nibe til Torvet, hvor der er ankomst kl. ca. 13.30.

Der vil være sang og dans - og udtrækning af mange gavekort til Nibes butikker.

Et helt særligt indslag er endvidere, at der udnævnes »Årets Nibenit«, som det er sket gennem tiden siden 1973. Tidligere stod Nibes nu tidligere byfest Sildemarkedet for denne udnævnelse, men de senere år har Nibe Handelsforening påtaget sig denne opgave. Et lille udvalg af de seneste tre års »Årets Nibenit« finder og indstiller en person eller en forening til den ære det er at blive udnævnt.

Ifølge reglerne skal den person eller forening, som udnævnes, have vist interesse og engagement gennem en årrække, og det er oftest en person, der har lagt et stort stykke frivilligt arbejde i én eller flere af Nibes foreninger. Eller, som på anden måde har bidraget til at gøre byen kendt. Senest blev der åbnet for, at også en forening eller en anden sammenslutning kan blive udnævnt. Denne mulighed har indtil nu ikke været benyttet.

Det er sidste års »Nibenit«, Peder Bach, der overdrager værdigheden, når den nye Nibenit søndag kåres fra scenen på Torvet. Kåringen af Årets Nibenit indgår i programmet for Julefesten på Torvet, som starter kl. ca. 13.30.