Troja på eftersøgnings opgave

Fredag den kl. 16 ringede Alice fra Nibe og spurgte Hanne Sten Hansen – og ejer af Troja, der er en dygtig »eftersøgningshund«, om hun havde en hund, der kunne hjælpe med at finde hendes mands høreapparat.

De havde været i haven hele dagen, for at gøre den fin, da de grundet salg af huset skulle have fremvisning. De havde selv ledt og ledt uden resultat.  

Oskar Dal Andersens høreapparat er sat op til både hans telefon og TV, uden det er han »lost«, og at skulle vente på at få et nyt, kan tage flere uger og det er længe at være »lukket ude« fra omverdenen. 

– Så selvfølgelig ville vi da hjælpe, siger Hanne Sten Hansen til Nibe Avis: – Vi ankom en time senere. Oskar viste mig, at han havde været ved at beskære syrener, herefter puttet grenene i en flismaskine og flisen var fordelt i bede. Jeg bad en stille bøn til, at han ikke havde fået apparatet kørt gennem flismaskine, for så ville det være temmelig ubrugeligt. Det havde han heldigvis ikke.
Oskar var af den overbevisning, at høreapparatet var i bedet med syrenerne og jeg nåede knapt at sætte Troja på opgaven, før hun stolt samlede høreapparatet op, godt gemt i bunddække. Under 5 sekunder om opgaven, konstaterede Hanne Sten Hansen efter opgaven var fuldført.  

Trods corona-tider blev jeg inviteret med indenfor og bænket omkring køkkenbordet fik jeg et lille glimt af deres liv, fortæller Hanne Sten Hansen. Og på vejen hjem tænkte jeg, at det måske netop er pga coronaen, at vi igen kan være nærværende og fortællende - præcist som det var almindeligt i min barndom. I så fald har denne krise da bragt lidt godt med sig, slutter hun.