Tirsdag åbner den lokale biograf Kino Nibe igen efter en lukke-periode på grund af den verserende corona krise.

Den første tid bliver med begrænsninger i forhold til antallet af gæster i biografens lokaler og i salen, men passende fleksibelt, så samboende som sædvanligt kan sidde sammen, mens der til andre biografgængere typisk vil være et tomt sæde eller to imellem, forklarer Hans Henrik Henriksen, der er ny formand for biografen, efter der for kort tid siden blev holdt en digital generalforsamling i foreningen bag Kino Nibe.

– Den første tid­­ må vi leve med nogle begrænsninger omkring film forevisninger; bl.a. vil være gæster blive vist ind i biografen ad bagdøren, hvilket giver et naturligt »flow« gennem biografens café med billetsalg mv., og derefter direkte adgang til biografsalen.

Ny bestyrelse med nye initiativer
Nibe Avis mødte for et par dage siden Kino Nibes nye formand sammen med bestyrelsesmedlem Sebastian Poulsen og bestyrelses suppleant Mathias Bisgaard til en snak om, hvordan man i den kommende tid vil opleve den lokale biograf.

– Selve biografdriften vil naturligvis være påvirket af de restriktioner, vi er pålagt på grund af corona-krisen. Men ellers er vi klar til at vise film og genoptage mange af de aktiviteter, der ellers finder sted i biografens lokaler – alt afhængig af myndighedernes anbefalinger, lyder det fra bestyrelsesmedlemmerne.

– Udbuddet af helt nye film er imidlertid begrænset, indtil videre. – Vi genoptager i første omgang filmprogrammet som det var tiltænkt, da vi lukkede ned i marts, og så er vort filmudvalg i fuld gang med at planlægge de kommende ugers filmprogram, forklarer Hans Henrik Henriksen.

Sebastian Poulsen og Mathias Bisgaard glæder sig over nogle af de nye muligheder, en fuldt digitaliseret biograf giver. – Her tænker vi meget på mulighederne for at tilbyde f.eks. computerspil på biografens store lærred. Kino Nibe har allerede investeret i det første udstyr, og det er tanken, at der lanceres FIFA-fodboldspil, og evt. senere forskellige rally- og / eller »skydespil« eller »Rocket League«.

Andre initiativer kan være film forevisninger under forskellige temaer, evt. kombineret med spisninger – eksempelvis, når der vises tre eller fire film i træk over f.eks. 12 timer.

Mathias Bisgaard og Sebastian Poulsen er her i operatørrummet, klar til at vise de første film efter genåbningen.

Søger flere frivillige
Kino Nibe drives som bekendt på et helt frivilligt grundlag, som det har været tilfældet gennem flere end 25 år. Derfor skal vi altid have et stort korps af frivillige til løsning af de mange drifts-opgaver, biografdriften hviler på, siger Hans Henrik Henriksen, med direkte opfordring til, at man kan melde sig som frivillig.

– Arbejdsopgaverne er mangeartede, og der er ikke noget krav om, at man skal påtage sig et bestemt antal vagter. Det hele afhænger af interessen, og hvilke opgaver, man gerne vil bidrage med at løse, siger Hans Henrik Henriksen, og peger på arbejdsopgaver som betjening og billetsalg i biografens café, medvirken ved udvælgende af film, filmoperatør (efter oplæring) og produktion af popcorn. – Sidstnævnte er faktisk en helt lille videnskab, fortæller Sebastian Poulsen. Kvaliteten af popcorn til en biograf forestilling skal være helt i top, og det gælder om at være vaks ved maskinen, når cornene begynder af »poppe«. – Men alt kan læres, blot man har interessen, understreger de tre frivillige – og de glæder sig sammen med Kino Nibe’s øvrige frivillige til, at biografen atter kan byde på »eventyr i mørket«.

Ønsker man at melde sig som frivillig, kan man blot henvende sig i åbningstiden i forbindelse med film, eller sende en mail til bestyrelsen.