COVID-19 har betydet aflysning af Nibe Festival, som ellers var planlagt til denne uge og den kommende weekend.

– Vi kan tydeligt fornemme det. Vi kan mærke det. Vores mange tusinde festivalgæster længes efter at samles - og savner Nibe Festival. Det faktum, at årets Nibe Festival er aflyst, gør ondt på de mange gæster og selvfølgelig også i festivalorganisationen med bl.a. de uvurderlige 4700 frivillige. Alle havde vi set frem til at samles i vores smukke skov – i et gigantisk fællesskab. Det bliver desværre ikke før i 2021. MEN vi kan fornemme det. Rigtig mange har taget skeen i den anden hånd og nægter at gå ned med COVID-19 skuden. Festen og fællesskabet lever derfor videre til Nibe Hjemmefestival i de private gemakker overalt i Nordjylland,siger festivalleder Peter Møller Madsen til Nibe Avis.

Hjemmefestival-kit blev revet væk
– Og var man i tvivl om omfanget af Nibe Hjemmefestival, så blev den tvivl destrueret, da vi i sidste uge satte 100 gratis Nibe Hjemmefestival-kit i spil som et JA-TAK tilbud på festivalens Facebookprofil. Et par minutter gik der, så havde den sidste festivalkasse med masser af remedier, som måske kan løfte stemningen derude til de mange hjemmefestivaler, fundet sin ejermand. Behovet var mere end 5 gange så stort, forklarer Peter Møller Madsen.

Drive-In udlevering fra festivalens hjemsted
Fredag eftermiddag blev de mange Hjemmefestival-kit så udleveret. De 100 kasser skiftede hænder i en drive-in ved festivalbygningerne på Industrivej 5.
– Det varmer utroligt meget, at Nibe Festival lever videre ude i hjemmene. Pandemien kan heldigvis ikke dræbe lysten til og behovet for festen og fællesskabet, forklarer festivallederen, og han takker for engagementet rundt om i de mange enklaver, hvor festen fortsat lever.

Mads og Christine signalerede på festligste vis, at den årlige festival-weekend nærmer sig, og festen lever!

Ikke bare en normal weekend
Med de mange hjemmefestivaler, så bliver der dermed ikke bare slukket for festen og fællesskabet. Nibe Festival har da planer om at lege med på forskellig vis. Og så siger vi ikke mere. Og dog - for vi er selvfølgelig nødt til at understrege vigtigheden i, at vi fortsat tænker os om og agerer ud fra de retningslinjer og anbefalinger, som bl.a. myndighederne har lave, slutter Peter Møller Madsen på vegne af Nibe Festival.

The Bats og publikum får sin 36. koncert
Fredag aften har Nibe Festival annonceret en koncert med det legendariske Nibe band The Bats, som har spillet koncert på samtlige festivals siden starten i 1985. Koncerten foregår Nibe Festivals eventrum »Støberiet«, og gennemføres med begrænset publikum, med baggrund i restriktioner gr. COVID-19.