Sommerens udstillinger i Nibes gamle Tinghus åbnede for første gang i mandags, og selvom man grundet COVID-19 situationen i år havde valgt ikke at markere åbningen med traditionel fernisering, så var der rigtig pænt fremmøde på udstillingernes første åbningsdag.

Og det er der ikke noget at sige til: Udstillingerne med Nibe Museum og Kulturelt Samråd rummer interessante emner, som henvender sig til et bredt publikum.
På førstesalen i Tinghuset udstiller således den lokale multikunstner Helle Lykke silketryk på puder, keramik, møbler, tryk på beklædningsgenstande og malerier. Det er glade farver og underfundige motiver som præger udstillingen, og mange vil på forskellig vis føle sig inspireret, når man møder kunstnerens mangeartede værker. Prøv f.eks. at sætte dig på stolen med puden med det ret raffinerede påtryk »Enden er nær«. Det gi’r da stof til eftertanke!

Kunst er mange ting, og afhænger af øjnene som ser og oplever det: Her ses et kreativt påfund fra den lokale kunstner Helle Lykke. Denne og meget andet kan ses på Kulturelt Samråds udstilling, som befinder sig et særskilt lokale på første sal i Tinghuset.Museets udstilling rammer tre målgrupper
»Tre jubilæer« er overskriften for udstillingen fra Nibe Museum, og der er meget spændende at komme efter for historisk interesserede:
100 år: Genforeningen af den del af Sydslesvig, som Danmark tabte ved krigen i 1864, markeres i år, på 100-året for dragning af den grænse mod Tyskland, som gælder i dag.

150 år: Nibe Håndværkerforening blev stiftet i 1870, og fejrer således i år 150 året for sin oprettelse.

200 år: Nibe Anlæg – den grønne kile langs Nørregade – blev oprettet i 1820, og er fortsat i dag et åndehul for lokale borgere. Men det er mere end det, for anlægget rummer samtidig en lille skulpturpark
Der er således lidt for enhver smag på programmet i dette års sommerudstilling i Tinghuset i Nibe - ikke kun for besøgende turister, men også for lokalbefolkningen, som gerne vil vide mere om ét eller flere af de udstillede temaer.
Alle udstillinger kan besøges mandag til fredag hele sommeren frem til den 14. august.