- nyt initiativ fra Ældre Sagen i Nibe

I denne tid er der så meget, man ikke kan, og kun få mennesker kan man omgås. Derfor har mange igennem lang tid tilbragt meget tid alene, og så kan det måske varme at få en skriftlig hilsen. Disse tanker har fået Ældre Sagen i Nibe til at barsle med en ny aktivitet, hvor man skriver breve til hinanden. Til at koordinere indsatsen har Ældre Sagen engageret den lokale forfatter Dorte Elkjær-Gregersen.  

Der er al mulig grund til, at man rækker ud efter hinanden og finder nye veje at mødes på. At skrive breve har i nogen tid været erstattet af langt hurtigere og måske mere flygtige måder at henvende sig til hinanden på. Gennem Sms-beskeder og telefonopkald kan man på kort tid nå hinanden. Til gengæld bevares disse ikke, fortæller Dorte Elkjær-Gregersen om sit syn på brevenes betydning. 

I en tid hvor man kan føle sig i underskud både menneskeligt, og hvad oplevelser angår, kan det at modtage et brev – også selvom det er fra en person, man ikke kender –  give mulighed for nye samtaleemner.

I den her tid hvor ingen af os oplever ret meget, kan det måske også være svært at have ret meget at fortælle hinanden, når man så endelig taler sammen. Hvis man så har modtaget et brev, kan man så, om ikke andet, fortælle, at man har fået brev. 

At modtage et brev er et tegn på, at man ikke er glemt
– Og et brev kan noget helt andet end et  telefonopkald, oplyser koordinator Dorte Elkjær-Gregersen. Et brev, hvad enten det er i kuvert med frimærke på, eller om det er sendt til en mailboks, om det printes ud eller ej,  har den fordel, at det til forskel fra telefonsamtalen kan gemmes og genlæses. At modtage et brev er et tegn på, at man ikke er glemt. Der er et andet menneske, der har tænkt på en. Kun sjældent skriver man breve til hinanden, og når det sker, er det som regel i en særlig anledning, at man finder en hilsen i sin postkasse: Til fødselsdag, til jul og nu hvor vintergækkerne blomstrer måske også et gækkebrev med en fin lille forårsblomst i.

Birgit Sohn Christensen finder ideen med at skrive breve til hinanden rigtig god, og hun er her alle-rede i færd med at skrive til sin mangeårige ven og tidligere kollegapå Sjælland.

Del ud af din tid, og giv det til et andet menneske 
Men hvad kan man da skrive om, til et menneske som man måske endda slet ikke kender? 

- Indholdet kan være små hverdagsoplevelser fra dagligdagen, ture i naturen og det, der i øvrigt optager en. Det væsentlige er, at man gerne vil dele ud af lidt af sin tid og give det til et andet menneske, og det er vel noget af det fineste, man kan forære væk, fortæller Anna Hansen fra Ældre Sagen i Nibe, og som er bestyrelsens kontaktperson til aktiviteten. Afsenderen af brevet beslutter selv, om man har lyst  til at dele mere personlige  oplevelser.

I forbindelse med dette initiativ søger Ældre Sagen både nogle, der har lyst til at skrive en hilsen engang imellem, men modtager også gerne henvendelser fra folk, der har lyst til at modtage et brev. Man kan sagtens melde sig og ønske at modtage breve, også selvom man ikke selv magter eller har lyst at skrive breve.

Er man interesseret i enten at modtage breve eller skrive breve kan man kontakte Ældre Sagens koordinator som vil forsøge at sætte afsender og modtager sammen samt aftale om korrespondancen skal foregå som postkassebreve eller som mails. 

Send et gækkebrev
Det er tid for gækkebreve – en sjov, ældgammel tradition, som også kan bringe mennesker sammen – selv på afstand!

Dorte Elkjær-Gregersen medvirker som koordinator i Ældre Sagens nyeste aktivitet, hvor man er sammen om noget - men hver for sig! Betingelserne under Corona-restriktionerne kan på den måde få en af de gamle dyder til at blomstre op igen: Hvornår har du sidst skrevet eller modtaget et personligt brev? Nej vel. Men nu hjælper Ældre Sagen folk til at mødes som pennevenner!