Hjælpemiddelvirksomheden Wolturnus i Nibe bliver en del af svenske Asker Healthcare Group for at sikre den fremtidige udvikling og samtidig kunne håndtere de stigende regulative krav i branchen.

Siden 2002 har Wolturnus fremstillet brugertilpassede kørestole og håndcykler i Nibe med administrerende direktør Peter Libak i spidsen. Det kommer virksomheden også til at gøre fremover, men Peter Libak og partner og meddirektør Christian Gammelgaard er fra i dag ikke længere ejere. Ligesom mange andre virksomheder i sundhedsbranchen har Wolturnus nemlig valgt at konsolidere sig.

- Med Asker Healthcare Group får vi en stærk kapitalpartner i ryggen, så vi kan udvikle Wolturnus i den rigtige retning. Vi har igennem tiden fået en række henvendelser om opkøb, men Asker Healthcare Group har hjertet med i den måde, de driver forretning, og det kan vi se os selv i. Jeg vil kalde det rettidigt omhu, at vi sikrer det fremtidige fundament nu, hvor det går godt for Wolturnus, forklarer Peter Libak.

Asker Healthcare Group har hovedkontor i Stockholm og ejer mere end 45 virksomheder i 14 lande inden for medicinsk udstyr og hjælpemidler. Blandt andet medicovirksomheden OneMed der fungerer som gruppens danske moderselskab. Her indtræder CEO i OneMed, Morten Nielsen, nu som bestyrelsesformand i Wolturnus, hvor den daglige drift fortsat vil blive varetaget af Peter Libak, Christian Gammelgaard og den øvrige ledergruppe.

- Vi opkøber veldrevne selskaber og hjælper dem til at komme videre. Det gør vi ved at understøtte den eksisterende forretningsplan. Vi tror på, at dem, der har skabt selskabet, er de bedste til at drive det.  Samtidig er der enormt mange og stigende regulative krav i branchen, hvor Wolturnus kan koble sig på vores løsninger for compliance, så ledelsen i stedet kan koncentrere sig om udvikling, forklarer Morten Nielsen.

Samtidig forudser den nye bestyrelsesformand, at Wolturnus vil kunne opnå forretningsmæssige fordele ved at erfaringsudveksle og samarbejde med gruppens øvrige selskaber.

Wolturnus fortsætter som hidtil
At den hidtidige ejerkreds bag Wolturnus har valgt at konsolidere sig igennem netop Asker Healthcare Group, skyldes især den svenske koncerns strategi om at opkøbe virksomheder og understøtte deres udvikling under eget brand. Derfor får opkøbet heller ikke den store praktiske betydning for Wolturnus’ medarbejdere og samarbejdspartnere.

- Vi bliver ved med at hedde Wolturnus og forsætter med at have produktion og montage i Nibe, og vores datterselskaber i Sverige og Tyskland fortsætter driften som hidtil. Peter og jeg regner fortsat med at skulle blive her til den dag, vi går på pension. Nu har vi sikret, at livsværket stadig er her til den tid, understreger Christian Gammelgaard.

Konkret har Asker Healthcare Group købt ind på Wolturnus’ strategi om at øge omsætningen med 20 procent årligt, hvilket den nye bestyrelsesformand således kommer til at understøtte. I dag beskæftiger Wolturnus 92 fuldtidsansatte i Danmark, Sverige og Tyskland, hvoraf de ti er ansat det seneste år.  

Fra venstre Morten Nielsen (direktør i OneMed og ny bestyrelsesformand i Wolturnus), direktør Peter Libak, Mads Storgaard (forhenværende bestyrelsesformand i Wolturnus), med-direktør Christian Gammelgaard.

Om Wolturnus
Wolturnus A/S har siden 2002 designet, produceret og solgt kørestole, håndcykler og hjælpemidler i Danmark og udlandet.  

Wolturnus’ designteam består af specialister fra cykelindustrien og af kørestolsbrugere, der gennem mange år har deltaget i eliteidræt på topniveau. Alle kørestole og håndcykler håndbygges på fabrikken i Nibe.

Virksomheden beskæftiger 80 fuldtidsansatte i Danmark, ti i Tyskland samt to i Sverige.

Om Asker Healthcare Group
Asker Healthcare Group udvikler og opkøber førende virksomheder, der gør en positiv forskel for sundhedsvæsenet over hele Europa ved at levere medicinsk udstyr og hjælpemidler i høj kvalitet. 

Asker Healthcare Group har hovedkvarter i Stockholm og ejer 45 virksomheder i 14 lande, der samlet har omkring 3.500 ansatte og omsætter for cirka 13 milliarder SEK. I Danmark ejer Asker Healthcare Group virksomhederne OneMed, Mobilex, ZiboCare og nu også Wolturnus.