Efterudfordringer med bemanding på særlige felter, er årets Nibe Festival på skinner, og alt foregår i fuld kontrol.

På fredagens pressemøde i Skalskoven noterede festivalleder Peter Møller Madsen, at alle i organisationen nu har sænket skuldrene, og at de to første dages lejlighedsvise opstarts-panik har lagt sig. – Der vil altid være nogle store sommerfugle i maven hos de fleste; selv efter vi har drevet denne festival i langt mere end 30 år, bedyrede Peter Møller Madsen.

Festivallederen hæftede sig bl.a. ved, at der undervejs i musikprogrammet har været ekstra fokus på et par »high-risk« koncerter. Det gjaldt Black Eyed Peas og Tom Jones. Ikke at risikoen for utilsigtede hændelser har været ekstra stor, men det er et signal til hele vor organisation om, at der skal være ekstra fokus på sikkerhed, mulighed for ekstra vand til publikum, læger og deres hjælpere i nærheden og et opbud af sikkerhed, der kan sættes ind, hvis nu ...
– Alt er gået »lige efter bogen«, og koncertens sad lige i skabet, understreger Peter Møller Madsen – og han var ganske imponeret over, at 82-årige Tom Jones spillede rø... ud af bukserne og virkede meget meget oplagt! Det samme gjaldt Black Eyed Peas, som leverede rap og hip-hop fra øverste hylde.

– Vi er glade, rørte og stolte over på den måde at være tilbage med en rigtig Nibe Festival, og afviklingen sidder »lige i rumpetten«, som Peter Møller Madsen udtrykte det.

Festivalens bestyrelsesformand Thomas Larsen brugte et meget jordnært eksempel på organisationen ved at opregne hvor meget hegn, der skal til for at holde Nibe Festival:

Rundt om og i selve Skalskoven er der opsat 18,5 kilometer hegn, som står på 4600 »klodser, svarende til 100 tons. Det hele fylder samlet 39 lastbil træk.

Bestyrelsesformanden kunne endvidere oplyse, at torsdagen havde skabt en omsætning på de budgetterede ca. 5 millioner kr. De kommende dage forventes en højere omsætning i salget, og der er nu kun få lørdags-billetter til salg på Nettet.

Thomas Larsen orienterede om, at den nye Camp Øst fungerer godt, men at den interne logistik har haft udfordringer med forsyninger til dette område. Det skyldes ikke mindst den massive succes, området har opnået, men vi skal have set på denne del inden næste år, understregede Thomas Larsen.