Jul i juli – det rimer, men hvad ellers ?

Svaret har koncertgæster ved Nibe Festivals store scene allerede fået, og på torsdagens pressemøde fik de mange mediefolk på dagens pressemøde et indblik i baggrunden for »grøn jul i juli«.

Svar er naturligvis, at entertaineren og multikunstneren Simon Jul har overtaget det ansvarsfulde hverv at være konferencier på Hestepladsens store scene – efter en lang årrække med Frank Megabody ved roret.

Ved torsdagens pressemøde introducerede festivalens talsmand Peter Møller Madsen de fremmødte pressefolk til Simon Jul, som selv lagde ud med at rose festivalen for at have et »hammergodt DNA« – et DNA, jeg er vokset op med, og som jeg til fulde tilslutter mig, understregede han.

Om sin baggrund sagde Simon Jul – med et slet skjult, skælmsk blik i øjet: – Jeg er vokset op på Djursland, i et kollektiv, fyldt med ulovlige asylansøgere og subsistensløse, langhårede mænd i kjoler, der alle mente, det var nødvendigt, at vi alle gjorde noget nødvendigt og frivilligt.
– Det var ikke altid dét, jeg ville, og når kammeraterne tog til Mallorca, skulle jeg følge med mine forældres langskæggede kjolevenner ud at samle pant – men af uransagelige årsager, havner man i den grøft, man er smidt ud af.

– Jeg har så senere, nu gennem 25 år, været så heldig at kunne være udøvende kunstner, og har besøgt stort set alle danske festival’er, bl.a. som en del af bl.a Suspekt og Niarn.

– Jeg har samtidig se de danske festivaler udvikle sig – på godt og på ondt – men jeg sværger hele tiden til de festivaler, som holder ved sit DNA, og dem er Nibe fortsat iblandt. Derfor – og fordi Møller spurgte så pænt, fik jeg fripas fra Smukfest, der er mit andet hjemsted, til at stå ind på »Nibe« og være konfencier, sagde Simon Jul. – Men det er ikke hele sandheden, supplerede han sig selv: – For jeg er også af den praktiske type, der gerne tager del i det nødvendige arbejde, der kendetegner en festival, så jeg kan også agere såvel lydmand, elektriker, truckfører og andet praktisk, og derfor er NIBE et »stort« sted at være for mig, sluttede Simon Jul sin egen-præsentation.