Solen skinnede og blæste gik frisk over Limfjorden i lørdags, hvor Live i Nørholm – Musikmaraton 2021 blev afviklet.

Der var fra morgenstunden festivalstemning i Nørholm og allerede kl. 10 blev første koncert med Anders og Benjamin Koppel afholdt i Nørholm Kirke. Kirkeorglet blev ekvilibristisk betjent af Anders Koppel, og Benjamin Koppel lagde stor dybde i musikken med sin fløjlsbløde saxofon.

De efterfølgende koncerter blev gennemført i 2 forskellige haver i Nørholm, nemlig på Bøgescenen og på Æblescenen.

På Bøgescenen var der lagt op til fest og farver med store navne på plakaten. Tom McEwan, Oliver McEwan, Anders Koppel og Benjamin Koppel gav en koncert ud over det sædvanlige med en forrygende Tom McEwan som charmerende entertainer. Det stak helt af med sangen Bye bye Blackbird, hvor Tom McEwan brillierede med fugle imitationer og publikum sang med, så det gav genlyd i hele Nørholm.   

På Æblescenen nød publikum først Daniel Firth, der spillede et sæt med egne kompositioner. Daniel har trådt sine barnesko i Nørholm og havde dermed lejlighed til et gensyn med landsbyen. Senere på dagen spillede ”Drokko Humps”, der udspringer fra Det Jyske Musikkonservatorium, på samme scene. Begge koncerter gav god stemning i de hyggelige rammer i haven.

Dagens sidste koncert havde igen Koppel & Søn på programmet, men denne gang med en af landets dygtigste trommeslagere Alex Riel til at komplementer musikken. Igen en fantastisk musikoplevelse og endnu et musisk indtryk kunne tilføjes dagens mange forskellige musikalske oplevelser.

Initiativgruppens tovholder Helle Lund Rosborg styrede programmet sikkert gennem dagen og den gode stemning, blev ud over musikken også understøttet at en fadøls Tuk Tuk fra Søgaards Bryghus.

Hele arrangementet har alene kunnet lade sig realisere via velvillig økonomisk støtte fra Kulturministeriet og Aalborg Kommune.

Publikum kvitterede med stor glæde for et vellykket arrangement og mon ikke der er skabt forventninger om, at Borgerforeningen og initiativgruppen vender tilbage med en ny Live i Nørholm – Musikmaraton 2022 til næste år, fortæller Flemming Midtgaard fra Nørholm Og Omegns Borgerforening.