Borgmester Thomas Kastrup- Larsen afslører på lørdag kunstværker af kunstner Kurt Tegtmeier i henholdsvis Sebbersund og Halkær.

Ved KulturBrugsen i Sebbersund og ved Halkær Kro i Halkær, skal de første af måske flere kunstværker afsløres nu på lørdag.

Kunstner Kurt Tegtmeier har de sidste måneder arbejdet ihærdigt i sit værksted i Thy, med at sætte former på de tonye kunstværker.

I august sidste år gav Aalborg Kommunes Kunstfond og Sundheds-og Kulturforvaltningen landsbyerne mulighed for at indsende projektforslag til Kunst i Landdistriktet. Detinspirerede en række foreninger omkring Halkær Bredning til at gå sammen om en ansøgning.

Kunstprojektet, som blev kaldt »Fjordland med fælles fortid, nutid og fremtid«, tager bl.a. afsæt i Aalborg Fjordlands landsbyprojekt, som både skal understøtte lokalområdernes særegenheder og knytte dem sammen. Kunstværket er derfor tænkt at bestå af enkeltelementer, der opstilles på flere lokaliteter og sammen udgør en helhed.

Initiativgruppen, Peter Søndergaard fra Halkær, Antoine Groslier og Hans Heidemann Lassen fra Sebbersund, ser frem til afsløringen: - Vi har haft et meget spændende samarbejde med Kurt Tegtmeier, og nu glæder vi os til at vise resultatet frem, siger de samstemmende.

Samarbejdet med kunstneren blev et udviklingsprojekt, der forhåbentlig kan udvides og løbe over en årrække. Det blev allerede ved bevillingen pointeret, at de begrænsede midler ikke kunne række til kunstværker hele vejen omkring Halkær Bredning.

- Men hvem ved om ikke der kommer flere kunstværker rundt om Halkær Bredning, slutter gruppen.