Indskolingselever giver den gas i alsidigt skak-arrangement.

Sebber skole var vært da Farstrup skole kom forbi og var både med- og modspillere i et event, hvor der var både grin og masser af dyb analog koncentration.

Tågen lettede over Limfjorden og gjorde plads til efterårssolen, da eleverne fra Farstrups 2. klasse seneste fredag ankom til den lille hyggelige Sebber Skole. Mens Magnus Carlsen og Fabiano Caruana gjorde sig klar til 6. dyst i slaget om verdensmesterskabet i London, stod der  her en helt anden form for skak på programmet. Som følge af et initiativ fra Aalborg  Kommunes Skakplaymaker, havde de to dygtige skaklærere Kirsten Nielsen og Flemming Pedersen fra hhv. Farstrup og Sebber skole arrangeret en skoledyst. 

Sebber stillede med hold fra både 3. og 4. klasse, da der blev dystet i en særlig form for turnering,  hvor  der  blev  taget  hensyn  til  både  alder  og  niveau.  Her  handlede  det ligeså  meget om at mødes og have en sjov og lærerig dag som om at vinde. 

Eleverne fra Sebber skoles 4. klasse var glade for den endelige turneringssejr, men der var også masser af smil på læben, i arrangementets øvrige aktiviteter. Undervejs blev der bl.a. spillet  “action  skak”,  hvor  man  spiller  i  hold  og  skifter  bræt  flere  gange  midt  i  spillene.  Skaklærer Flemming Pedersen stod for aktiviteterne, som også omfattede det kaotiske spil “kyk-skak”, hvor der det gjaldt om at holde tungen lige i munden, når reglerne på brættet hele  tiden  ændrede  sig  i  takt  med, at der skete nyt i den story-line, som blev knyttet til  spillet på brættet. 

Også  forældre  og  Sebber Skoles ledelse deltog i arrangementet, hvor man imponeredes  over børnenes koncentrationsevne og arbejde med problemløsning og samtidig fik et smil på læben, når de faldt i snak med nye venner, eller når de i deres iver ærgrede sig over at skulle skifte bræt, når det nu lige gik så godt. Alle gik fra arrangementet med håbet om, at dette skulle blive starten på en ny tradition med en årligt tilbagevende Limfjords-Classico i skak.