med udgangspunkt i kunsthåndværk og vandsport (SUP, kajak og kano)

I slutningen af sommerferien udbyder Kulturbrugsen i Sebbersund i samarbejde med Aalborg Kommune to ugentlige aktivitetsforløb til sommerferierende børn og unge. Begge forløb er gratis. Alle børn/unge inden for målgruppen er velkomne – også børn, der ikke bor i Aalborg Kommune, men som måske er på ferie i området.
Der er tale om to forskellige former for aktiviteter: Den første sommeraktivitet (uge 31) har kunst og bearbejdelse af kunsthåndværk på programmet i fire dage. Ugen efter er sommeraktiviteten forbundet med vandsport i fire dage. Børnene/de unge kan vælge at deltage i sommeraktiviteten i alle fire dage, eller de kan tage én enkelt dag eller to. Tilmelding er nødvendigt, og det er »først til mølle-princippet«, der er gældende.
Kulturbrugsen har valgt at udbyde to forskellige ugekurser for at henvende sig til en bred målgruppe. Vandsportaktiviteterne henvender sig til børn og unge, der bl.a. har lyst til Stand Up Paddling, sejle i kajak eller kano og dermed få mulighed for at komme på fjorden hver dag og boltre sig i det meget beskyttede farvand ved Halkær Bredning, der omkranser halvøen; Sebbersund. Ligeledes vil Kulturbrugsen udbyde et 4-dagskursus, der henvender sig til børns mere kreative og entreprenante sider inden for den kreative verden, hvor instruktøren vil understøtte og motivere børnene til at lave deres egne kunstprodukter, der tager udgangspunkt i den omkringliggende natur og fjord.

Vandsportsprogrammet
Per Rolmar vil stå for vandsportsaktiviteterne. Han er uddannet pædagog og har en mangeårig instruktørbaggrund inden for de maritime fartøjer, og han står bl.a. også selv for at uddanne kano- og kajakinstruktører. I uge 32 vil børnene blive fortrolig med fartøjet på et begynderniveau og dermed lære at mestre fartøjet på fjorden i et beskyttet farvand. Per Rolmar er med på fjorden hver dag. Børnene lærer om sikkerhed på vand, de lærer nogle få grundteknikker og discipliner, og de lærer at have respekt og indsigt i diverse vejrforhold, når man begiver sig ud på vand.

Børnekunstprogrammet
Med udgangspunkt i naturen ved Sebbersund præsenteres børnene for en uge i fantasiens tegn. Børnene/ de unge finder inspiration ude og arbejder hver dag med forskellige materialer og teknikker inden for billedkunst. Overskrifterne hedder: »Skudt på Bjerget«, »Fanget i fjorden« og  »Plukket ved stranden«.  
Ud fra disse overskrifter vil børnene have rammerne til at kreere små fantasifulde kunstværker. Værkerne kan opleves af forældre og andre nysgerrige den sidste dag, hvor der vil være fernisering! Rikke Øvad er instruktør for kurset. Hun er uddannet mediegrafiker og pædagog. Hun har tidligere arbejdet inden for Kulturskolen i Aalborg i faget billedkunst.

Rikke Øvad er uddannet mediegrafiker og pædagog, og hun står som instruktør for børnekunstaktiviteterne, som foregår i Kulturbrugsen Sebbersund i hele uge 32.