Grejbanken, der er placeret ved Kulturbrugsen i Sebbersund, indkøbte sidste sommer 10 stand up paddleboards (SUPS), otte sit on top-kajakker (SOTS), to havkajakker, 10 pagajer, 10 paddlers, 20 svømmeveste i alle størrelser, 20 våddragter og 20 vådsko i alle størrelser samt tre redningsveste til børn.

Indkøbet var til grejbanken  ved Kulturbrugsen i Sebbersund, og midlerne til indkøbet blev bevilget af henholdsvis Friluftsrådet og den lokale Jutlander Fonden Himmerland. Efteråret 2019 blev brugt til at uddanne lokale, frivillige instruktører, der var på fjorden på både SUPS, SOTS og havkajakker og hvor de gennemgik grundtekniker og discipliner i de forskellige fartøjer og blev undervist i  i sikkerhed, bugsering, redning af sig selv - og andre m.m.

Det var dengang Martin Funke fra Aalborg Outdoor, der forestod undervisningen af de lokale instruktører i Sebber. Den sidste del af undervisningen var et otte timers førstehjælpskursus på fjorden, der skulle have været afviklet i foråret 2020. På grund af COVID-19 blev dette dog udskudt, og førstehjælpskurset er for nylig blevet afsluttet. Det betyder, at de lokale instruktører først nu føler sig klar til at tage andre medlemmer af Kulturbrugsen med ud på fjorden.

Ønsker at give et bedre kendskab til fjorden - og respekt for samme!
Man har derfor som medlem af Kulturbrugsenmulighed for at møde op hver onsdag i sommerferien, hvor to lokale instruktører står klar ved Grejbanken. Senere på sommeren holder Kulturbrugsen Grejbankens officielle åbning, hvor der også er mulighed for at komme på fjorden på de forskellige fartøjer. Medlemmernes mulighed for at komme på fjorden med en lokal instruktør en gang om ugen fortsætter til efteråret.

Hele formålet med Kulturbrugsens grejbank og instruktøruddannelsen af 10 lokale, frivillige aktører er, at Kulturbrugsen gerne vil være med til at børn, unge og voksne får et nærmere kendskab til fjorden, og at initiativet vil betyde, at flere får glæde af fjorden samtidigt med, at man får respekt for det at bevæge sig ud på vandet i forhold til vind- og vejrforhold.