»Friskolen har været lukket længe nok - så nu åbner vi friskolen op for alle i sommerferien!«. Sådan lød meldingen fra Skørbæk-Ejdrup Friskole for nogle uger siden, og i uge 29 og 30 benyttede cirka hundrede børn og voksne sig af dette tilbud, som for de voksne blev et kærkomment frikvarter fra en anderledes  og krævende sommerferie, hvor de blev inspireret til fælles aktiviteter med børnene.
Malou Lassen, som er tidligere elev på friskolen i Skørbæk-Ejdrup præsenterede oprindeligt idéen om kreative og fysiske aktiviteter på skolen i sommerferien, og aktiviten blev senere døbt »SommerCamp«.
Malou Lassen fortæller om det nye initiativ, som er kommet i scene efter COVID-19 satte sit aftryk på livet for rigtig mange mennesker: - Vi ønskede at skabe rammerne for kreativ hygge i familiehøjde. Det var skønt at se, hvordan både børn og voksne fordybede sig i de kreative aktiviteter, og kunne nyde at være sammen uden, at det var forældrene, som der skulle være idemagere og pause- klovne for børnene.
De aktive dage på skolen bød på rigtig mange og gode muligheder for leg og kreationer både inde og ude, og mange af deltagerne har efterfølgene udtrykt stor tilfredshed med »SommerCamp« på Skørbæk-Ejdrup Friskole. - Det er et skønt sted og fine omgivelser, siger Britta Østergaard Andreasen, som blandt andet deltog i »fingernemfredag« med sit barnebarn.  En anden voksen-deltager, havde også en god og veltilrettelagt dag på skolen:  - Det kan varmt anbefales, og bør gentages næste sommer. Tusind tak for dagen, Malou. siger således Susanne Luther Jensen, som blandt andet deltog »flødebollefabrik« med sine børn, svigerbørn og børnebørn. Af andre aktiviteter på »SommerCamp« kan nævnes maling på sten, smykke-produktion, aftryk på muleposer og indkøbsnet.

Fristed til at lave familieaktiviteter
Målgruppen har været børn i førskole-alderen og helt op til 7. klasse, - samt naturligvis de voksne, som omgiver dem: forældre og bedsteforældre ikke mindst. Og en vigtig del af hensigten med at lave et sådant arrangement har også været, at familierne skal være sammen om at udfolde sig i en ferie, som hos mange har været anderledes end den plejer.
Malou Lassen siger her efter arrangementet, at hun er meget tilfreds med afviklingen og tilslutningen til det nye initiativ, og hun noterer sig med tilfredshed, at de tilbagemeldinger hun har fået fra en del af deltagerne har været positive: - Det er vores indtryk, at deltagerne i disse dage har fået nogle gode oplevelser, - så hvis Friskolen er klar på at åbne dørene igen til næste sommer, så er jeg også klar med nye kreative påfund, siger Malou Lassen.