Nibe Roklubs eliteroere stillede i weekenden op til DM i Maraton og til Dansprint Maraton Cup i Agger.

Ikke nok med, at Nibe Roklubs Lærke Petersen i sidste weekend hjemtog et mesterskab og to andenpladser ved de nordiske mesterskaber i kajak for U18 roere. I denne weekend stillede hun sammen med sin bror Søren og Nibe Roklubs kajakchef Jacob Norris op ved de danske mesterskaber i marathon kajakroning.

Ny DM-triumf for Lærke
Ved lørdagens roning i U18 énerkajak var tre både tilmeldt løbet. Men én deltager trak sig før løbet, og under løbet måtte Lærkes faste makker fra to'er kajakken, Matilde Christensen, trække sig på grund af sygdom. Derfor kunne Lærke gennemføre de 21 kilometers roning alene, og derefter trække det danske mesterskab hjem, selv om det var uden egentlig konkurrence. Tiden blev dog så flot som 1 time, 59 minutter og 30 sekunder.

Flot 8. plads til Søren i første DM-løb
Forinden Lærkes løb havde Søren Petersen været i aktion i U16 drenge klassen. Her var 18 roere til start, og Søren lå en rum tid under løbets 17,6 kilometer på en 6. plads. I forbindelse med en vending på banen stødte hans pagaj imidlertid på en anden båd, og Søren kæntrede og blev passeret af to andre både. Men han kom op i båden igen og roede en flot 8. plads hjem, hvilket var hans succes kriterium forud for løbet. – Inden løbet var min målsætning at blive blandt den bedste halvdel i feltet, og det lykkedes trods kænringen. Samtidig var det mit første egentlige konkurrenceløb på maraton distancen, så på den baggrund er jeg helt tilfreds med forløbet, siger Søren Petersen.

Nibe Roklubs kajakchef høstede erfaring
Nibe Roklubs kajakchef Jacob Norris stillede ved maraton DM stævnet op i éner kajak, i Master +45 klassen. Også han gennemførte sit første konkurrenceløb på de 21 kilometer, og selv om han kom ind på en 14. og sidsteplads, var han ganske tilfreds. Efter løbet sagde han: – De dér overbæringer, hvor man forlader kajakken og bærer den på land over nogle meter; det er »stjerne-hårdt«, og det har jeg ikke trænet særlig meget i. Samtidig var min deltagelse mest en prøve, for at opnå noget erfaring –for kun på den måde kan jeg forbedre mig og stille op en anden gang med en højere målsætning.

Bronze til Lærke sammen med ny makker
Søndag var Lærke Petersen tilmeldt løbet for U18 roere sammen med sin makker og ligeledes nordiske mester på 5000 meter distancen, Matilde Christensen fra Silkeborg. Men Matildes sygdom, som lørdag tvang hende til at opgive i løbet for éner-kajak, tvang hende også søndag til at melde fra i løbet for to'er kajak.
– Vi var på udkig efter en anden makker, men det var ikke nemt, og faktisk var Nibe Roklubs formand Ole Torp på vej til løbsledelsen med en framelding, da han mødte en leder fra Hellerup, som havde en U16 roer, Sofia Bryde, der gerne ville stille op sammen med Lærke, og således blev det, forklarer Lærkes træner Anders Petersen.
Uden at have roet sammen i toer kajakken gennemførte roerne fra Hellerup og Nibe de 21 kilometer på flotteste vis og kom i mål kun 6 minutter efter vinderen og opnåede dermed en bronzemedalje.

Jacob Norris – her til højre sammen med løbets vinder, islandske Fylkir Sævarsson fra Kerteminde.

Andenplads til Jacob Norris i havkajak maraton
Ikke nok med, at Nibe Roklubs Jacob Norris lørdag stillede op ved DM-maraton på Bagsværd Sø for almindelige »tur«-kajakker. Søndag morgen stillede han op i vestjyske Agger, i den noget tungere havkajak klasse; ligeledes på en maraton distance, 21 kilometer.
– Denne konkurrence foregår over flere løb, og det er mit sæson-mål at slutte blandt de tre første i klassen. Klassens bedste roer, islandske Fylkir Sævarsson, Kerteminde, er nærmest uovervindelig, og jeg har aldrig slået ham, påpeger Jacob Norris. Og sådan skulle det også gå ved løndagens løb i Agger, hvor Jacob Norris kom ind på en flot andenplads i løbet. Samlet ligger Nibe-roeren således nu på en andenplads, inden sidste afdeling af løbet den kommende weekend foregår langs den nordsjællandske kyst.