FODBOLD - Serie 1, herrer

Aabybro-Nibe: 1-3 (1-1)

Målscorer: 1-1 Henrik Bruun, 1-2 Andreas Schunck, 1-3 Gabriel Rask Martinez

Kampens spiller: Anders Lassen

De grønne ørne skulle lørdag møde Aabybro i sæsonens sidste kamp inden den står på næsten 3 måneders ferie. En flot efterårsdag med dejligt vejr og en forfærdelig bane satte rammerne for en lidt rodet fodboldkamp.

I første interne opgør vandt Nibe 2-1, hvor Aabybro stod langt tilbage på banen. Dette var dog ikke tilfældet i kampens indledning. Hjemmeholdet var aggressive og fik presset Nibe langt tilbage. Udeholdet kunne dog glæde sig over to storspillende midterforsvarer i Henrik Bruun og Anders Lassen, som konstant fik afvist de konstante angreb som bølgede ned mod Nibes mål.

Udeholdet kom dog bagud efter 15 minutter på et hjørnespark som er en af Aabybros styrker. Nibe kunne slet ikke finde frem til deres normale småspil i trekanter og måtte derfor finde på andre løsninger. Det gave pote ud af ingenting efter 30 minutter, hvor Henrik Bruun fandt Gustav »Gus« Sløk i dybden med en lang aflevering. Han blev nedlagt i feltet, hvorefter Henrik Bruun sikkert scorede til 1-1. Resten af halvlegen var mere lige.

I pausen fik Nibe løst problemerne fra første halvleg, og det var et forvandlet Nibe hold, som sad på det meste af anden halvleg. Der var dog ikke de store chancer og lignede længe en 1-1 kamp, men pludselig fandt Andreas Schunck plads udenfor feltet og satte bolden op i hjørnet. 5 minutter senere afgjorde Gabi kampen efter flot samarbejde med Andreas Schunck. Gabi fik afdriblet et par forsvarsspillere og scorede sikkert.

Stor forløsning og dejlig måde at slutte af på, efter en lang sæson og især efteråret var en udfordrende pulje. I efteråret 2017 reddede holdet sig i serie 1 i sidste spillerunde, i foråret 2018 endte de på 3.pladsen, og i dette efterår slutter de så som nr. 2. Holdet er i konstant udvikling, så man må sige, de går et yderst spændende forår i møde, hvor man også får to normale faste spillere tilbage i Kenneth og Christian Lohse, som begge har været ude med skader hele efteråret.

Nibe lider dog et stort tab i at miste viceanfører Asbjørn Corfitz som har fået job i København. Hans betydning på og udenfor banen kan der ikke stilles spørgsmålstegn til, hvor især hans krigerinstinkt og kærlighed til trøjen er tydelig.

Til sidst er der ikke andet at sige end tak for en fantastisk sæson, lyder det fra holdleder Allan Nicolajsen.