Jysk/Fynsk finale U15 piger Liga 2

Neutral bane – Kjellerup stadion

Nibe Boldklub – Hatting/Torsted/Stensballe

Ordinær kamp: 1-1 (0-0)

Samlet resultat 4-1(efter forlænget spilletid)

Målscorere: Kristina Brutsaert 2, Nanna Bruhn Jørgensen 1, Catrine Bruhn Jørgensen 1

Efter en klar semifinalesejr i onsdags på 5-0 over Stoholm på udebane, var det med en god tro på sig selv at U15 pigerne fra Nibe Boldklub stillede op til finalen søndag eftermiddag.

Modstanderen fra Hatting/Torsager/Stensballe havde også vundet deres semifinale klart og de lagde fra kampens start et pres på Nibemålet og viste med deres fysik at de ville prøve at afgøre kampen på deres præmisser med hårde nærkampe og løbedueller med Nibes bagkæde. Men Nibe stod i mod presset og midt i 1. halvleg begyndte Nibe at bringe sig til flere gode chancer og spillet blev flyttet op på modstanderens halvdel.

En lige 1. halvleg sluttede 0-0 og pausen blev brugt på at finjustere lidt i de forreste kæder. Fra 2. halvlegs start styrede Nibe begivenhederne. 3-4 store chancer blev desværre ikke omsat til mål, og som det så tit går i fodbold, slår modstanderen kontra og kan bringe sig i front med 10 minutter tilbage af kampen. Nu skulle troen på sig selv efter semifinalen stå sin prøve!

Nibe satsede alt med 4 spillere helt i front og prøvede at skabe lidt ravage og minsandten om ikke Kristina Brutsaert i overtiden fik banket bolden i mål blandt venner og fjender i det lille målfelt. Jublen brød løs og dommeren fløjtede af. 

Nu stod den på forlænget spilletid med 2 x 10 minutter. Nibe gik ud med tanken fuld af selvtillid efter den sene udligning og kunne efter 2 minutter bringe sig i front på et hjørnespark ved Nanna Bruhn Jørgensen som flugtede bolden i kassen. Luften forsvandt langsomt ud af modstanderen. En hurtig scoring i 2. halvleg af ekstratiden ved Kristina Brutsaert, i øvrigt på et fantastisk indlæg af Catrine Bruhn Jørgensen, satte tingene på plads og til sidst kunne selv samme Catrine score fra 25 meter med et kanonhug oppe i krydset. Dommeren fløjtede af og Nibe kunne dermed kalde sig Jysk/Fynsk mester i U15 Liga 2 / 2019.

En utrolig sæson af pigerne som ikke har tabt en betydningsfuld kamp hele året, lyder fra træner Michael Frendrup, der samtidig med sine store roser til spilelrne, også udtrykker stor beundring for U14 og 13 trænere og deres spillere som tak for lån af spillere gennem hele sæsonen. – Det er dejligt når man kan samarbejde på tværs af årgangene, siger Michael Frendrup.

Nu venter Ikast cup for hele klubbens ungdomsafdeling og mon ikke der venter lidt mere spændende læsning efter næste weekend.