FODBOLD: U15 Piger Liga 1A

Nibe B – AaB 2-2 (1-1)

Målscorer Johanne Toft Nielsen 2

Om man skal vifte en rød/hvid stribet trøje foran pigerne hver gang de skal spille fremover, kunne det godt være en mulighed. For når U15 pigerne fra Nibe skal møde licensklubben fra AaB, spiller de altid godt. Det virkede også som at spillerne var ekstra opsatte til denne kamp. Efter en hård start i de første 4 kampe kunne man fristes til at tro at humøret og gejsten ville dale stille og roligt, men nej - ikke hos U15 pigerne fra Nibe.

Fra start lagde Nibe pres på AaB med lange diagonalbolde for at flytte spillet frem på banen og presse AaB derfra, gav et par rigtig gode muligheder i starten af kampen hvor det godt kunne have givet en scoring. Desværre blev en enkelt fejl i Nibes opspil i de bagerste rækker straffet prompte og gæsterne kom ufortjent foran. Herfra foregik det meste af spillet AaBs banehalvdel og det gav pote kort før pausen ved en scoring af Johanne Toft, der gik imellem en AaB aflevering feltet og scorede sikkert. Efter den kæmpe jubelscene glemte pigerne lidt at spille videre til pausen, for her kom AaB tilbage og fik et par halve chancer.

2. halvleg blev fra start en fysisk affære hvor Nibe trak det længste strå og fik igen flyttet spillet væk fra eget mål og fik tilspillet sig flere gode muligheder. Men midt i halvlegen gik luften lidt af ballonen og igen blev holdet straffet for små fejl. AaB opsnappede en bold på midtbanen og med en enkelt aflevering i dybden fik de en friløber og scorede sikkert uden chance for en ellers velspillende Karoline Olsen i målet.

Det var åbenbart det der skulle til for at tænde spillerne igen, for de vågnede i den grad op og pressede på for en udligning. Kort før tid kom forløsningen da Nibe kombinerede flot gennem midtbanen og Caroline Lykke fandt en fri Johanne Toft der løb 30 meter mod målet med halvdelen af AaB holdet på nakken og ikke nok med det, hun skulle også lige runde keeperen og score i et tomt mål. Verdensklasse!

Igen kæmpe jubelbunke og det føltes da også som en sejr, da dommeren kort efter fløjtede kampen af.

Træner Rakel Seiker udtaler: ”Man kunne fornemme gnisten og gejsten under opvarmningen og pigerne var helt klar og med lidt held kunne vi også have vundet kampen – stor ros til alle på holdet for det gode sammenhold og viljen til at yde sit bedste”

Næste kamp er semifinalen i DBU Pokalturneringen på tirsdag i Vildbjerg. Endnu en historisk begivenhed venter for det her kuld piger …

Anfører Johanne Toft fejrer målet til 1-1 med Alberte Vestergaard 11, Laura Engberg 4 og Olivia Sørensen 9. Augusta Florentin griner i baggrunden.