Den uventede og meget ubehagelige hændelse for Danmarks stjernespiller Christian Eriksen tog luften ud af stemningen på Torvet i Nibe.

Knap 200 lokale roligans var på plads, da kampen mellem Finland og Danmark ved EURO 2000 blev fløjtet op lørdag aften. Der var lagt gode rammer med siddepladser til alle, der ønskede det, servering af både vådt og tørt – og et publikum, hvoraf rigtig mange havde taget nationaldragten – den rød/hvide fodboldtrøje – på i kampens anledning. Stemningen var passende høj og forventningerne til kampen ligeså.

Alle fulgte intenst med, og teknikken fungerede stort set, selv om sollyset stod skarpt ind i den store skærm, der dog var på ret stor afstand fra publikum. Men disse detaljer blev opvejet af, at man nu igen kunne samles om en fælles sag, nemlig oplevelsen af Danmarks fodbold landshold og man kunne drøfte alle fodboldens aspekter med vennerne.

Indtil kampens 43. minut. Ret hurtigt stod det klart, at Danmarks måske mest profilerede fodboldspiller Christian Eriksen, lå livløs i græsset. Den var helt gal, kunne man opleve kredsen af spillere omkring ham signalere. Og der blev kaldt til hurtig behandling – resten er nærmest fodboldhistorie, men af den unødvendige slags. Siden blev Christian Eriksen erklæret ved bevidsthed og uden for livsfare, efter han var bragt til Rigshospitalet i nærheden.

Kampen blev efter knap to timers suspension genoptaget. Men spillerne var tydeligvis ikke klar efter den meget ubehagelige hændelse, og Danmark måtte opleve en finsk scoring, tillige med et brændt straffespark. Kampen sluttede således 0-1 til Finland.

Danmark spiller sin næste gruppekamp torsdag mod Belgien.

Hos Julins Cafe Bedste havde man gjort sig umage for at supportere publikum med fadøl, bugere og pølser.