Mandag og tirsdag i denne uge holdt den danske regering under ledelse af Statsminister Lars Løkke Rasmussen et sensommer seminar på St. Restrup Herregård.

– Vi går et travlt efterår i møde. Derfor ser jeg frem til at samle regeringen til en god snak om efterårets vigtige arbejde.

– Vi skal blive ved med at arbejde for en velfærd i topklasse. Den nære sundhed skal styrkes, og vi skal gøre dagligdagen bedre for de mange offentligt ansatte, der hver dag slider for at skabe tryghed, omsorg og pleje. Vi ser, at borgere stadig bliver klemt af rigide systemer og silotænkning, og medarbejderne presses af unødige regler. Det skal vi gøre op med, så de ansatte får større frihed, lød Statsministerens oplæg til seminaret.

Som afslutning på seminaret blev der tirsdag holdt pressemøde om en ny Sammenhængsreform. 

Sammenhængsreformen skal først og fremmest forenkle store dele af arbejdet inden for den offentlige sektor, og den enkelte borger skal opleve, at der kun er én offentlig sektor, hvor vi i stigende grad skal drive udviklingen ved hjælp af dialog i stedet for stive regler, sagde innovationsminister Sophie Løhde på tirsdagens pressemøde.