Læserbrev, af: Leif Pedersen, ‪Digevej 2, Aggersund Syd, 9670 Løgstør.

I lokaltindblik 22. oktober 2017 kunne man læse, at Venstre's borgmesterkandidat Per Bach Laursen ville fortælle statsminister Lars Løkke Rasmussen om planerne for Danmarks største vindmøllepark i forbindelse med et møde ved mølleopstiller René Lund Hansen.

Jeg håber, Per Bach Laursen huskede at fortælle, hvilket projekt han har været med til at sende i offentlig høring, selv om kommuneplankortet og møllekortet ikke stemmer overens.

Der er en ekstra række møller udenfor kommuneplankortet sendt i offentlig høring tilsyneladende for at snyde offentligheden for reel indsigt.

Han burde også fortælle, hvorfor han ikke respekterer landskabsanalysen fra 2016, der fraråder opstillingen af møllerne.

Han burde også fortælle, om de møder der er afholdt med møllemagerne udenom den offentlighed, der får ødelagt deres tilværelse på grund af ejendomsværditab og et totalt ødelagt landskab.

På fire af disse møder i perioden 25. november 2016 til 6. april 2017 har deltagerne været: Sagsbehandler Peter Serup, Gunnar Villumsen, Helge Christensen, Emil Olsen, Lea Vangstrup, Knud Kristensen, Per Bach Laursen, Ole Helk, sagsbehandler Kim Stadsvold, projektmagerne Kurt Kornberg, Thomas Andersen samt Martin Dyrland, rådmand Hans Henrik Henriksen, direktør Christian Bjerg, Finn og Kirsten Andersen, Kirstin Engerstrøm.

Kommunerne har tilsidesat planlovens krav om offentlighedens inddragelse i planlægningsprocessen. Det er udelukkende dem, der vil have opstillet møller, der har været inddraget i planlægningsprocessen, og det har Per Bach Laursen støttet op om. 

Han melder ud, at han vil have 40 møller, selv om der ikke er styr på antallet i det materiale, han selv har været med til at sende i høring.

Kommuneplanens vindmøllekort er lavet, så det ikke kan rumme 40 møller.

En mand med så lidt indsigt i de faktiske forhold kan vel ikke bruges som borgmester.