Leo Thysk, Kirstine Jensens Vej 12, 9240 Nibe, skriver dette læserbrev til Nibe Avis:

Tak til Nibe Avis for en rigtig god artikel om konsekvenserne ved handel på nettet, den 28. november, som vi borgere bør tænke grundigt over.

Vi må altid huske, at det slet ikke er selvfølge, at vi fremover har forretninger med god service i vores mindre byer: Nibe, Løgstør, Farsø, Hadsund og mange andre tilsvarende byer. Og vi kender vist alle til, hvor kedelig bymidten i sådanne byer kan blive, hvis der er mange lukkede og tomme butikker.

I disse år har vi også megen fokus på udkantsproblemer her i Nordjylland, som klart forstærkes af at flytte vores handel ud af det lokalområde, som vi bor i. Og når vi handler lokalt i vores butikker, er vi med til at skabe arbejdspladser lokalt, som tillige kan være en af de dråber, der kan bidrage til en positiv fødekæde med øget bosætning uden for de store byer. Så støt op om butikkerne lokalt, det kan også være en del af den bæredygtighed, som vi her i det snart forløbne år også har talt og hørt meget om. 

De butiksdrivende har i forvejen ofte vanskelige vilkår med lang arbejdstid og for nogle tillige alt for høje huslejer for deres forretningslokaler. Derfor duer det ikke, hvis vi kunder til tider kun bruger butikkerne som en form for showrooms, og derefter går hjem og bestiller varerne på nettet. Og hvis de lokale butikker og forretninger ikke har tilstrækkelig omsætning og er velkørende, går det også ned ad bakke med de mange gode og særlige arrangementer, som forretningerne her i Nibe er særligt gode til at stable på benene flere gange hvert år.

I samme åndedrag bør vi her op til jul også tænke på, at vi jo ikke altid behøver at fare ud i City Syd eller til det trafikalt nærmest ufremkommelige Aalborg City, hvis vi kan få de samme varer på samme vilkår i de mindre byer i både Himmerland, Hanherred og Vendsyssel.

 Så kort sagt: 

Vil du have lokale butikker i morgen, så brug dem i dag.