Partierne Venstre og Nye Borgerlige har indgået et valgteknisk samarbejde ved at danne valgforbund til kommunalvalget d. 16. november 2021. Motiveringen for valgforbundet er et ønske om at minimere et borgerligt stemmespild samt at arbejde for, at et borgerligt flertal kan besætte borgmesterposten i Aalborg Kommune.

I valgforbundet indgår de to partiers kandidatlister. Det vil sige, at eventuelle overskydende stemmer fra de to lister, der ikke hver for sig er nok til at række til et mandat, vil blive samlet i en pulje, for så tilsammen potentielt at kunne give et ekstra mandat. Dermed kan der sikres en ekstra borgerlig repræsentant i byrådet.

”Jeg er rigtig stolt over, at Nye Borgerlige har valgt at være med på holdet. Det er klart, at vi ikke er enige i alt, men begge partier bygger på et liberalt grundlag og ønsker at fremme det frie valg for borgerne i Aalborg Kommune. Selvom det er vigtigt at være opmærksom på vores forskelligheder, ligeså vigtigt er det at kunne spotte lighedspunkterne og være i stand til at samarbejde, når der er enighed,” siger Jan Nymark Thaysen, spidskandidat for Venstre i Aalborg Kommune.

I dag har Venstre otte byrådspladser ud af 31 i byrådet i Aalborg Kommune, mens Nye Borgerlige endnu ikke er repræsenteret.

"På de store linjer er der bestemt synspunkter i kommunalt regi, hvor vi er enige med Venstre. Men vi er to forskellige partier, og sådan skal det også være. I Nye Borgerlige finder vi det dog enormt vigtigt, at de vælgere, der d. 16 november peger på et nyt og anderledes politisk projekt, ved at deres stemme ikke vil gå spilde. Vi ser frem til i samarbejde at fremme en grundborgerlig og borgernær retning for Aalborg Kommune i årene frem," siger Rikke Pedersen, spidskandidat for Nye Borgerlige i Aalborg Kommune.

På valgaftenen, når valgresultatet er er klarlagt, mødes de to partier for at drøfte det videre samarbejde mellem parterne og de andre borgerlige partier.