Bertil Skafte Lasthein går i 9. klasse på Vokslev Friskole, og i denne uge er der dømt erhvervspraktik for denne årgang.

– Jeg vil gerne uddanne mig inden for journalistik, og har derfor fået mulighed for at følge arbejdet og til en vis grad være en del af redaktionen på Nibe Avis i denne uge, fortæller Bertil – og han fortsætter:
Inden jeg begyndte mandag har jeg været på besøg på redaktionen et par gange og været med ude til vælgermøde, hvor jeg bl.a. mødte de to spidskandidater til borgmesterposten ved tirsdagens byrådsvalg. Tirsdag følger vi valget fra det går i gang i Nibe fra morgenen – og sidst på dagen indretter Nibe Avis sig med en lille valgcafé i Aalborg Kongres- og Kulturcenter, hvor det store valgslag står.
Mandag besøgte jeg så Torvet i Nibe, hvor elektrikeren var i gang med at sætte juletræet op. Her kom jeg med op i 16 meters højde, så jeg kunne tage et billede og se Nibe fra toppen.

Det bliver nu spændende at følge valget helt tæt på i morgen aften/nat, da det er en unik mulighed for at få et indblik i, hvad både journalister og politikere foretager sig under valgnatten, slutter Bertil sin beretning fra den første dag.