»Rejsen« havde form som en rejseberetning, af Helle og Mikkel Søndergaard.

En deltager fortæller her:

Ved ankomsten til skolen blev vi mødt af duften af grillede kængurusteaks. Efter check in fik vi udleveret boardingkort til vores australske rundrejse og mødte alle de andre rejsende i »afgangs« hallen. For at udfylde ventetiden inden afgang var der udstillet fine malerier af skildpadder, som var lavet af børnehavens børn. På 1,5 time skulle vi nu opleve 4 »områder« af Australien.

Forud for rejsen havde hele skolen brugt ugen på, i fire forskellige grupper og med elever blandet fra alle årgange, at arbejde med emnet for dette års emneuge: Australien.

Da klokken blev 18:00 kunne vi starte rejsen i 4 grupper. Første tur var en rundtur i Australien – »Around the country« - fra øst til vest og fra syd til nord. Eleverne havde lavet research hele ugen om klima, dyr, geografi og demografi og fremlagde i sikker stil alle de spændende informationer de havde indsamlet.  

Næste stop var en rejse tilbage i tiden – »A journey back to ancient time«. Her havde børnene lavet malerier der »fortalte« historier om, hvordan verden blev skabt ifølge aboriginerne. Hver især fortalte de om deres maleri på engelsk. Vi hørte eksempelvis om hvordan kænguruen fik sin pung og om frøen der drak alt vand i verden.

Tredje destination var »The sound of Australia«. Musikholdet kunne her præsentere os for didgeridoo-musik på instrumenter de selv havde lavet og udsmykket. Desuden spillede de også »Waltzing Mathilda« og AC/DC’s »Highway to hell« som eleverne leverede på imponerende vis.

Sidste stop var »Tourist guide to Great Barrier Reef«, hvor vi lærte om det store koralrev, som er 5 gange større end Danmark, om nogle af de mere end 1500 fiskearter som lever der og om de store udfordringer som klimaforandringerne giver anledning til.

Til sidst var der samling i hallen, hvor vi kunne smage krokodille- og kængurukød, som afslutning på en lærerig totaloplevelse skabt i fællesskab af elever og medarbejdere på Vokslev Friskole.