Ca. 70 interesserede incl. repræsentanter for de fleste af områdets 46 lodsejere var mødt til informationsmøde om den forventede fredningssag for en del af Binderup ådal.

Efter velkomst til »Vokseværket« ved Niels Munk, bød rådmand for Aalborg Kommunes »By og Land«, Jan Nymark Thaysen (V) velkommen til mødet.

Rådmand for By og Land, Jan Nymark Thaysen (V) bød velkommen og var mødets ordstyrer.

Biolog Roar Skovlund Poulsen gennemgik dele af det oplæg til fredning, som Danmarks Naturfredningsforening har begæret, og som Aalborg Kommune som udgangspunkt har besluttet at være medrejser af.

En egentlig fredning vil betyde, at området i højere grad end nu vil være overvåget med hensyn til naturpleje og adgang til området for offentligheden. Endvidere vil fredningen kunne sikre en række værdier, bl.a. dele af kulturarven og dele af de geologiske forekomster.

Flere af de fremmødte lodsejere udtrykte bekymring for, hvorfor fredningen er nødvendig, idet langt hovedparten af området i forvejen er såkaldt »paragraf 3 jord«, hvor der hverken må gødes eller sprøjtes, og de lokale lodsejere har allerede i udstrakt grad et ønske om at omgåes naturen med pleje og respekt for miljøet.

Spørgsmål til, om værdien af  de enkelte jordlodder vil blive forringet, svarede Roar Skovlund Poulsen at alt stort set vil blive efter en fredning, som det er før en fredning.

På mødet var Danmarks Naturfredningsforening repræsenteret ved Fredningsmedarbejder Jørgen Heinemeier, der talte for en samlet fredningsplan for området.

Biolog Roar Skovlund Poulsen gennemgik oplægget til fredningen for de ca. 70 deltagere i mødet. Fredningsforslaget omfatter i alt 46 lodsejeres jord, der græner op til Binderup Å.

Lodsejere mødes
Fra flere sider blandt lodsejerne blev der udtrykt bekymring for, hvordan en fredning vil blive administreret, og de enkelte jordbesiddere vil hellere tage sagen i egen hånd, evt. ved et forpligtende samarbejde.

Dette resulterede i et ekstra møde blandt lodsejerne, som blev holdt mandag aften.

Mikkel Buus, der er lodsejer, oplyser, at man fra lodsejerside vil forsøge at samle sig til et forpligtende samarbejde blandt lodsejerne og Aalborg Kommune, og dette arbejde pågår.