Råhygge på terrassen – Halkær Festival er i sandhed stedet, hvor »jammere« slår sig løs og giver stemningen et ekstra pust!

Lørdagens bagekursus for fuld udblæsning, hvor festivalens deltagere kunne lære at anvende de økologiske melsorter. Her er det amatør-bagermester og økologisk landmand fra Nordsjælland Per Grupe, der sammen med kro-frivillig Birgitte Lesanner viser resultaterne af de kulinariske anstrengelser.

Kilt-klædte Gordon Blair, Aalborg, der er fast tilknyttet i Halkær Kro's »bagland«, instruerede festivalgæsterne i skotske danse, til akkompagnement fra det skotske orkester Fiddlers Bid.

Årets Halkær Festival emmede af det, der nu gennem 20 år har gjort den lille hyggelige – og festivalen, som arrangørerne selv betegner som »Danmarks Kæreste Festival« – til en veritabel succes.

Og selv om en god del af festivalgæsterne har passeret de 20 år, så er stemningen og identiteten fortsat lige så spændstig som en 20-årigs.

Det fornemmede man tydeligt, efterhånden som indslagene og arrangementerne ved den forløbne weekends Halkær Festival løb af stabelen.

Fredag aften var højdepunkterne »IBEDDI«, der spillede traditionel siciliansk folkemusik, »Nulle og Verdensorkesteret« med Elith »Nulle« Nyholm i front, samt ærkedanske Peter A.G., som rullede sit »det scene show« af – samme Peter A. G. som for et par år siden havde verdenspremiere på dette show, netop på Halkær Kro.

Lørdagen bød på den traditionelle markvandring til Eskil Rommes økologiske marker, anført af økologibonden selv, og dette indslag matchede perfekt eftermiddagens bagekursus med anvendelse af økologiske råvarer. Bagekurset blev anført af ligeledes økologiske landmand og amatør-bagermester Per Grupe, sammen med en række frivillige fra Halkær Kro.

Undervejs på festivalens mødte avisens udsendte én af kroens praktiske arrangører m.m., Jørgen Nygaard, der stolt kunne oplyse, at Halkær Kro som det eneste udskænkningssted i Danmark, har hele fire økologiske øl på fad. Én af disse finder man – på fad – kun to steder i Danmark, nemlig på Halkær Kro – og på Christiania i København!

Lørdag aften tog musikken så for alvor over, og finske Järvelan Pikkupelimannit spillede sammen med det delvist lokalt baserede orkester »Himmerland« op til underholdning og dans.

Søndag stod i afslutningens tegn, og her sluttede årets Halkær Festival med afskedshilsner og jamming, på tværs af musikalske skel, vel anført af festivalens konfereciers, Allan Klitgaard og Rod Sinclair.