Trods et lidt lavere deltagerantal end tidligere år, var forløbet af årets Halkær Festival både vellykket og såvel humør som engagement hos både publikum og festivalens artister var helt i top.

Nibe Avis havde lejlighed til at overvære dele af den økologiske debat, som omkring 35 festival deltagere lørdag havde med Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening. Her blev der intenst debatteret inden for emnerne økologi, samfund og næringsstoffer til låns, og ifølge Per Kølster fik han gode vinkler på den altid relevante og aktuelle debat med sig hjem.

Per Kølster roste i øvrigt i høje toner den samlende kraft, som Halkær Ådalen står for, og som også lørdag blev bevidnet ved den mark- og naturvandring, der blev gennemført i samarbejde med Eskil Romme.

En efterfølgende whisky- smagning trak ligeledes fuldt hus på kroens førstesal, og her diverterede Lenka Nádvomikov med gennemgang af fire single malt whisky’s, alt imens publikum blev sat på forskellige prøver, som åbenbarede nye sider af whiskyens smag og historie.

Musikalsk var årets Halkær Festival som vanligt et bredt udvalg af folk og folkrock, som fulgte op på en åbningskoncert i Ejdrup Kirke torsdag aften.

Kroens køkken frembragte gennem hele weekenden smagfulde retter til festivaldeltagerne, hvoraf mange havde taget overnatning på camp-området ved naturstien og den lille fælled ved kroen.

I øvrigt kunne man alle dage observere en særdeles hyggelig stemning overalt på festivalpladsen – inde i krostuen, hvor der blev spillet musik – lejlighedsvis ad hoc – og udenfor i de skyggefulde hjørner fandt man sammen og spillede til hinandens og andre gæsters fornøjelse.

Halkr-Festival4251
Halkr-Festival4255
Halkr-Festival4237
Halkr-Festival4242
Halkr-Festival4246
Halkr-Festival0712
Halkr-Festival0717
Halkr-Festival0721
Halkr-Festival0741
Halkr-Festival0744