Mon det kan blive meget større i Djørup, end et Damarksmesterskab – ?

Pløjning med hest er ganske vist ikke den største eller mest udbredte sportsgren, men kvaliteten vil helt sikkert ikke fejle noget, når 20  hestespand på lørdag lægger sig i selen for at finde en Danmarksmester!

– Mesterskaberne afholdes på jorder tilhørende Søren Staun, og der er tale om kombinerede konkurrencer, hvor der skal pløjes i dels stubjord og dels i grønjord, oplyser Jens Juul, Hadsund, der er repræsentant for Himmerlands Køre- og Rideforening, som står bag mesterskabets afvikling.

– Og der bliver i sandhed noget at leve op til, supplerer Jens Juul, idet Danmarksmesteren fra såvel 2015 og 2017 deltager i konkurrencen, sideløbende med den regerende Europamester fra 2018.

DM stævnet afholdes i øvrigt i samarbejde med Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk, men selve konkurrencerne er af praktiske hensyn henlagt til markerne ved Djørup, ca. 3 kilometer fra landbrugsskolen.

Konkurrencerne er åbne for publikum, og der vil være oplevelser for enhver, som har interesse i at se håndværket og de flotte heste foran ploven, lyder det fra Jens Juul.

Efter konkurrencerne samles deltagerne på landbrugsskolen i Lundbæk, hvor v inderen og de sekundære placeringer kåres ved en stor fællesspisning lørdag aften.

Der deltager 20 ekvipager, hver bestående af et hestespand og en kusk. Deltagerne møder ind i Djørup fra hele landet.

LÆS ANNONCEN I NIBE AVIS