KONCERT LØRDAG AFTEN

Ét af Danmarks mest populære og musikalsk stabile musikalske ikoner Anne Linnet gæstede Halkær Kro med sin trio, og det 250-tallige publikum i en fyldt sal fik en uforglemmelig rejse gennem den århusianske komponist og sangers musikalske liv.

En god del af publikum havde forud for koncerten på Halkær Kro gæstet kroens restaurant og spist kåldolmer, beredt af gode råvarer fra Livø. Menuen blev efter-annonceret fra scenen i forbindelse med introduktion af aftenens musikalske gæster. Dog synd for flertallet i salen, at der ikke var mikrofon-lyd til denne del, idet Anne Linnet og hendes to med-musikere af personlige grund ikke ønskede at lade deres mikrofoner blive brugt af andre.

Musikalsk lagde Anne Linnet ud med nogle af sine særdeles kendte sange, nemlig »Time og Dag og Uge«, derefter en hyldest til veninden Ritt Bjerregaard med sangen »Hun fletter sit hår« og »Barndommens Gade« med tekst af Tove Ditlevsen. Anne Linnet gjorde en del ud af at fortælle om baggrunden for sine kompositioner, og man fornemmede publikums store interesse herfor. Kærligheden – enten når det går rigtig godt eller når det går helt skidt; dét er værd at skrive om. Det, der foregår dér midt imellem, interesserer ikke på samme måde, begrundede Anne Linnet en del af sine tekster og sange med.

En kommende version af den danske salmebog vil her i 500-året for Luther indeholde nye kompositioner, og her er Anne Linnet også med. Det fik publikum en forsmag på med et par numre, nemlig »Størst af alt er kærlighed« og »Højt mod Nordstjernerne«, inden der gik noget mere rock-og-rul i koncerten med »Du har sat dig på tværs« fra tiden med Marquis de Sade.

Koncertens kulmination satte her ind, og publikum var begejstret for lidt mere gang i den. Her kom så ørehængeren »Tusind Stykker« som det egentlige afslutningsnummer, efterfulgt af talrige klapsalver og ekstranummeret »Du er så smuk og dejlig« fra tiden med Shit og Chanel i 1970.

Publikum blev gennem aftenen udsat for en virkelig god lyd i Halkær Kro's koncertsal, og såvel Anne Linnets egen vocal som de to andre i trioen: Julie på ren vocal og Jesper på keyboard, levede helt op til hovedkunstnerens formåen. 

Sætliste: Time og dag og uge, Hun fletter sit hår, Barndommens Gade, En søndag i april, Mild, lattermild og gavmild, Jeg har tabt mit hjerte, Sol og måne (herefter pause).
2. sæt: Du drømmer, Størst af alt er kærlighed, Højt mod nordstjernerne, Ved min side, Du har sat dig på tværs, Tusind stykker. Ekstra: Du er så smuk og dejlig.

Et talstærkt publikum på 250 fyldte Halkær Kro's koncertsal.