For at styrke  de mange muligheder for nærkontakt med naturen og Halkær Mølle som naturcenter, er der den kommende weekend Grøn Familiedag.

Aalborg Kommunes Landdistriktsgruppe, der er kontaktfladen fra kommunen til såvel kommunens landområder som til området, der omfatter Aalborg Fjordland, har det seneste års tid været i tæt kontakt med Naturstyrelsen om den fortsatte drift af Halkær Mølle som lokalt formidlingscenter for den natur, som den gamle vandmølle ligger lige midt i.

I den anledning har landdistriktsgruppen sammen med en række aktører taget initiativ til den kommende weekends aktivitetsdag, hvor alle med interesse for naturen kan besøge stedet og deltage i en række aktiviteter med relation til naturen. Herom siger landdistriktskonsulent Peter Pindstrup:

– Familiedagen på søndag er en unik mulighed for bl.a. at:

Se lystfiskere, der binder fluer og fisker i Møllesøen, opleve vikinger, der arbejder med uld og garn, og man kan smage på vikingernes brændenældesuppe. 

Man kan opleve en sweiss- hund (jagthund) i aktion, skyde med bue og selv prøve at lave smykker af ben, og man kan køre med hestevogn mellem Halkær Voldsted, møllen og fugleplatformen ved Halkær Sø – og meget mere, siger Peter Pindstrup.

Læs også: Grøn Familiedag ved Halkær Mølle