Kør i hestevogn, bag pandekager, prøv lasergame når de lokale foreninger arrangerer grøn familiedag på søndag ved Halkær Mølle.

Pak Ipad’en væk, sluk for streamingtjenesterne for en stund og tag udetøjet på på søndag. Aalborg Kommune er gået sammen med en masse lokale foreninger i området omkring Aalborg Fjordland, og arrangerer Grøn Familiedag ved Halkær Mølle.

– Det bliver en dag hvor borgerne kan møde op og prøve en lang række grønne aktiviteter hos de lokale foreninger her fra området omkring Aalborg Fjordland. Og med grønne aktiviteter mener vi alt lige fra at møde vikinger, der laver smykker af ben, over lasergame med lokal jagtforening, til pandekagebagning med FDF’ere, fortæller Peter Pindstrup, landdistriktskonsulent i Aalborg Kommune. Og han fortsætter:

– Jeg vil vove at påstå, at der er noget for alle aldersgrupper, så det er oplagt at lave en familietur og komme ud i den skønne natur, siger Peter Pindstrup.

I nærområdet bliver der mulighed for ture i hestevogn.

Landdistriktet kan noget, som byen ikke kan
I 2017 kom omkring 1000 gæster til arrangementet. Også denne gang, vil man gerne have så mange som muligt ud i den friske luft.

– Vi håber at møde en masse mennesker, både de lokale, men så sandeligt også gæster udefra. Vi vil gerne vise, hvor mange ting der er at give sig til herude og vise dem hvad vi har at tilbyde i vores lokalområde. 

– Vi har smuk natur og en masse foreninger, som hver især er gode til at lave aktiviteter, fortæller Kim Mark, formand i Veggerby Jagtforening.

Målet er at øge kendskabet til de mange skønne aktiviteter i landdistriktet, og gøre folk opmærksomme på, at der sker rigtigt mange ting herude, som man måske ikke kan opleve inde i byerne.

– Vi synes, man skal hanke op i familien og komme ud i naturen. Vejret skal man ikke være bange for. Godt nok kan årstiden kan jo byde på variationer med regnvejr, men i det tilfælde så kan vi rykke mange af aktiviteterne indenfor – så der er stadig masser at komme efter, slutter Peter Pindstrup.