Ole Bornedals nye danske filmkomedie havde tirsdag gallapremiere i Kino Nibe.

For første gang i biografens 106-årige historie var biografen dansk films centrum for en dag – og de kendte, inviterede navne stod nærmest i kø for at få plads i Kino Nibe’s cafe, hvor der forud for premieren var reception og mulighed for de inviterede at mødes, bl.a. med skuespillerne Mia Lyhne og Nicolas Bro, som var de af filmens hovedrolleindehavere, der deltog i gallapremieren.

Nicolas Bro og Mia Lyhne ankommer her ad den røde løber ved tirsdagens gallapremiere.

Efter kort introduktion til filmen af Carsten Holst, leder af Den Vestdanske Filmpulje og Filmby Aarhus, løb Dræberne fra Nibe over Kino Nibe’s hvide lærred, som den vil gøre ca. 25 gange fra Danmarkspremieren torsdag i næste uge. Indtil da vises filmen kun ved udvalgte snigpremiere forestillinger, der er solgt som hele forestillinger.

At dømme ud fra publikums reaktioner efter gallapremieren, rammer Dræberne fra Nibe lige midt i den groteske og sorte danske humor. Filmen frembringer situationer og udfordringer, som de færreste vil bryde sig om. Og med Ole Bornedals iscenesættelse af de dygtige danske skuespillere i sildebyens  og den nordjyske egns rammer, kan man kun lade latteren rulle frit, og man må huske at tørre sig i øjenkrogene når lattertårerne pibler frem efter alle biografsalens 93 galla-biografgængere har grinet højlydt i kor!

Der var blomster fra borgmester Thomas Kastrup-Larsen til skuespillere og repræsentanter for bl.a. filmselskabet.

Store dele af filmens handling er indspillet på Jernkroen i Nibe, og turen gik da efter filmen også fra Kino, gennem Mellemgade, »Pistolstræde« og Store Tranegade til netop Jernkroen for at det indbudte publikum kunne mødes og høre reaktioner fra både hinanden og fra skuespillerne selv.
Jernkroens Jess »Røde« Kristiansen bød velkommen til afterparty efter gallapremieren i Kino Nibe.

Jernkroens indehaver, Jess »Røde« Kristiansen bød velkommen til alle, og han havde den overraskelse, at der på en firedobbelt dør inde på kroen var monteret et stort billede af de fire hovedpersoner fra filmen, nemlig Ulrich Thomsen, Lene Maria Christensen, Mia Lyhne og Nicolas Bro. De to sidstnævnte blev bedt om at levere en autograf på væggen i forbindelse med det store billede – og således blev det.

I denne uges trykte udgave af Nibe Avis bringer vi yderligere billeder og kommentarer fra gallapremieren.