Årets påskeudstilling byder på kunst af både børn og voksne.

Kulturelt Samråd i Nibe er nu klar med programmet til årets Påskeudstilling, der som noget nyt også byder på kunst, der er skabt af børn fra lokalområdet.  Samrådet har nemlig inviteret børnene fra Aalborg Kulturskoles lokale hold og indskolingen på Nibe Skole til at deltage på udstillingen. 

Med flere end 600 besøgende slog sidste års udstilling alle rekorder og den var både kunstnerisk og publikumsmæssigt en stor succes. I år vil vi også gerne appellere til et lidt yngre publikum. 

Derfor har vi inviteret børnene fra Aalborg Kulturskoles lokale hold og indskolingen fra Nibe Skole til at deltage på udstillingen. Jeg ved, at de arbejder hårdt for at kunne præsentere deres spændende kunstværker i påsken, og jeg glæder mig til at se dem på udstillingen, siger samrådets formand Kristina Kristoffersen.

– Vi håber naturligvis, at de unges kunstneriske bidrag vil få børn, unge, deres forældre og bedsteforældre til at besøge udstillingen, siger Kristina. 

Ligesom sidste år byder Forårsudstillingen på talentfulde lokale kunstnere og udvalgte kunstnere fra det øvrige land.

– I år har vi 18 kunstnere med på udstillingen, der både byder på nye spændende kunstnere fra nær og fjern og gensyn med populære af slagsen. Vi har gjort en stor indsats for at sammensætte en udstilling, der rummer forskellige kunstarter og motiver. Det gælder blandt andet malerier, keramik, stof og fotokunst, fortæller Kristina Kristoffersen. 

Forårsudstillingen finder sted på Nordjyllands Landbrugsskole i Lundbæk fra Skærtorsdag og hele påsken. Udstillingen åbnes med en fernisering Skærtorsdag, hvor også årets kulturpris uddeles til en lokal ildsjæl, der brænder for kulturlivet i Nibe.  

I forbindelse med ferniseringen afslører Lundbæk Landbrugsskoles en ny skulptur, som er skabt af kunstneren Knud Højrup. 

Udover børn fra Aalborg Kulturskoles lokale hold udstiller følgende kunstnere på årets Påskeudstilling: Mogens Nielsen, Joseph Jahn, Anny Hofmeister, Maiken Bilgrav, Erla P. Kjartansdottir, Jane Wieben, Mogens Østergaard, Dorte Jensen, Rikke Jacobsen, Tove Andresen, Lise Nielsen, Merete Lind Nielsen, Jørn Erik Nielsen, Karen Marie Fredslund, Ragne Sigmond, Jenny Hansen og Pia Buchholtz.