Aalborg Kommune indbyder alle, når tre nye cykelruter med udgangspunkt i Sebbersund indvies. Ruterne består af tre sløjfer fra Nibe til Kølby, og viser fjordlandet frem på smukkeste vis.

Nu får du endnu bedre muligheder for at opleve den smukke natur i Aalborg Fjordland. Der er nemlig lavet tre nye skiltede cykelruter. Ruterne fører dig blandt andet forbi Huul Mølle, de japanske kirsebærtræer i Bislev, Nørrekær Enge, Vaar skov og de Himmerlandske heder. Undervejs kommer de samtidig igennem de fleste af fjordlandets hyggelige landsbyer. 

Jane Tange konsulent ved Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune udtaler: – Vi har gjort meget ud af, at ruterne er forskellige, så der er noget for alle. Du kan vælge at køre en af ruterne eller tage dem alle tre. Vi har valgt, at de skal tage udgangspunkt i Sebbersund, hvor Kulturbrugsen har givet lov til at benytte parkeringsplads og toilet. Her kan du også få fyldt vanddunken og pumpet cyklen.  

Indvielse lørdag 
På lørdag indvies cykelruterne. Dagen starter ved Kulturbrugsen i Sebbersund med velkomsttale og klipning af den røde snor. Herefter kan man på egen hånd cykle ud på en af ruterne. På Halkærruten vil der undervejs være mulighed for at se Halkær Mølle Naturcenter, få en is ved købmanden i Vegger, besøge søpavillonen i Skørbæk og møde en viking i Vikingebyen. Ved Halkær kro er der mulighed for at købe lidt forplejning. Når du kommer tilbage fra cykelturen til Kulturbrugsen i Sebbersund vil der være lidt forplejning og forskellige cykelaktiviteter. 

Aktiviteter og naturoplevelser i lokalområdet
– Vi glæder os meget til at cykelruterne bliver officielt indviet så folk fra nær og fjern bliver opmærksom på disse dejlige cykelruter. Vi håber meget, at ruterne vil blive benyttet, da det er nogle smukke ruter, der giver mulighed for at få nogle naturoplevelser og være aktiv i lokalområdet, udtaler Jane Tange. 

Der er flere toiletter og primitive lejrpladser på ruterne som giver mulighed for, at man kan lave bålmad eller tage en overnatning i en shelter. Derudover kommer hver af ruterne forbi spændende seværdigheder som bestemt er et besøg værd. 

Fungerende rådmand for Aalborg Kommune Mads Sølver Pedersen udtaler: 

– Det betyder meget for os som kommune at have nogle attraktive cykelruter også i landdistriktet, der kan inspirerer til sundhed og fysisk aktivitet koblet med naturoplevelser. Ruterne i Sebbersund hænger godt sammen med Aalborg som cykelby og forbinder Kommunen, da man kan cykle via Limfjordsruten eller Bjergbanestien ud til de dejlige cykelruter i Sebbersund. Vi oplever en større efterspørgsel og søgen især fra børnefamilier om at komme ud i naturen og være aktive i weekender eller ferie. Det handler om at komme væk fra den hektiske hverdag omgivet med mobiler og Ipads. Disse nye cykelruter er oplagt at anvende for at få et frirum fra hverdagen.

Du kan se ruterne og læse mere på www.visitaalborgfjordland.dk