Der blev sparket traktordæk, klappet kalve, hilst på grise og kyllinger og set eksempler på, hvad danske landmænd gør for natur og klima, da 84.922 danskere brugte en regnfuld og blæsende søndag på at tage til Åbent Landbrug.

62 landmænd over hele landet tog i dag imod nysgerrige danskere, der gerne ville se, hvordan et moderne dansk landbrug ser ud. 

I Agri Nords område var der Åbent Landbrug på hele fire ejendomme: Lyngsø Søndergaard, Lyngsø, Marie og Andreas Lomborg, Rebild, Gårdsted Højgaard, Løgstør og TAMU Vitskøl, Ranum.

Der var et væld af aktiviteter på ejendommene, hvor værterne, deres familier, ansatte og andre hjælpere virkelig  havde lagt alle kræfter i for at give gæsterne en ordentlig én på opleveren. 

 Der var også mulighed for at klappe de små dyrebørn.

 Der blev bl.a.  malket med robotter, smagt lækre danske landbrugsprodukter, kørt ture i smukke omgivelser med hestevogn og traktorer, kørt pedaltraktorer, bagt pandekager over bål, klappet kalve, får og geder, striglet kødkvæg og heste, dekoreret flamingo får, oplevet hyrdehunde i aktion, klippet får, leget i halm, korn og uld, smagt på ægte kildevand, direkte fra jorden, udforsket majslabyrinten, set flotte udstillinger af moderne maskiner og veteran-traktorer.

Foruden de spændende aktiviteter var der virkelig mulighed for at høre om det daglige arbejde på bedrifterne, og hvordan de gode danske råvarer produceres.

Glade gæster fik i den grad indfriet forventningerne til en dejlig søndag på landet.

Det fine besøgstal glæder Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer. -Det er en kæmpe indsats, værterne lægger i Åbent Landbrug. Oftest er hele landmandens familie, naboer og lokalsamfundet involveret. Det vidner om engagement og stolthed, og det sender et signal til danskerne om, at vi er et åbent erhverv, der gerne viser vores produktion frem. Så er det dejligt, at så mange danskere vælger at tage imod tilbuddet, siger han.