En smuk, blæsende og kølig efterårsdag inviterede Sønderholm Samråd parter fra Nordjyllands Politi og Aalborg Kommune på tryghedsvandring i Sønderholm. Tro nu ikke, at Sønderholm er et utrygt sted at bo, tværtimod, fortæller Bo Levisen, formand for Sønderholm Samråd; arrangementet er for at understøtte trygheden i byen.

I Sønderholm by bor der 879 indbyggere, byen er naturskønt beliggende 15 km vest for Aalborg mellem Nibe og Frejlev. Byen er en by hvor mange kender hinanden og støtter op om det gode lokalsamfund. Eksempler på dette er bl.a. den årlige affaldsopsamling og det store legeplads-projekt i Lergraven, som er forankret i lokalt initiativ og engagement. Indbyggerne skaffede selv en del af finansieringen til legepladsen, bl.a. via cykelsponsorløb. Indbyggerne er glade og trygge for at bo i Sønderholm og Samrådet fortæller, at kommer der et hus til salg sælges det hurtigt igen.

Under vandringen blev der drøftet emner som indbyggerne i Sønderholm har ønsket drøftet, herunder bl.a. belysning, belægning af stier og veje, bomme, oversigt og Nabohjælp. Vandringen resulterede i afklaring og konkrete aftaler på initiativer, der kan underbygge trygheden i Sønderholm.

Læs mere om tryghedsvandringer på https://tryg.aalborg.dk/indsatser/tryghedsvandringer