Sønderholm har, som i den resterende del af Danmark, oplevet den historisk våde februar måned. 

Det fik bl.a. den ærgerlige konsekvens, at byens flotte lege plads i »Lergraven« druknede i vandmasserne. 

Således er, den ellers så ellers velbesøgte legeplads, ganske ubrugelig.

Situationen har været sådan, nu i en måneds tid – med mindre man har hang til gummibåd, vaders eller fiskestang, da der står op mod 80 cm vand på det dybeste sted.

Det ærgrer, naturligvis, Sønderholm Samråd, som var en del af »holdet«, der tilbage i 2017 fik etableret den flotte legeplads, bl.a. via kommunale midler samt egen finansiering og økonomi samt lokale indsamlinger og events til en samlet etableringspris i omegnen af 1.4 millioner kroner. 

Derfor er byens Samråd gået intensivt ind i udfordringen, i god dialog med Aalborg Kommune, og har rettet blikket mod at få tømt Lergraven for vand – i første omgang. 

Nedlagte, betonfyldte rør?
Siden har udfordringen måske vist sig at være større end som så - da det måske viser sig at være en konsekvens af nedlagte og betonfyldte rør, der er blevet sløjfet i efteråret 2019, fortæller Evald Lange Rise, der er bestyrelsesmedlem i Sønderholm Samråd og lokal valgt byrådspolitiker.

Flere udfordringer i byen
Sideløbende med »opklaringsarbejdet« med vandet i Lergraven er endnu et problem kommet til Sønderholm Samråds bord, da netop også vandet driller husejere med kælder på Tjelevej i Sønderholm. Et problem, der viser sig at have stået på i flere år, men via de sociale medier har fået nyt liv i relation til dialogerne omhandlende den våde Lergrav, fortæller Evald Lange Rise. 

– Derfor har vi som Samråd taget denne lokale problematik med, da det fra lokale beboere med teknisk forståelse og snilde på området, også her handler om afblændede rørføringer. Med andre ord vil vi forsøge at finde de bedste lokale løsninger, hvor vi bl.a. ser en dialog mellem myndigheden på området og Sønderholm Samråd suppleret med lokale borgere med kendskab til historien, de tekniske detaljer og de afledte problematikker. 

– Vi er trukket i arbejdstøjet allerede nu, og det har min helt klare bevågenhed både som borger, bestyrelsesmedlem i Sønderholm Samråd og lokalpolitiker med hjerte for området, slutter Evald Lange Rise.