På forårets sidste aktivitet tog Sønderholm-Frejlev ud på en bustur, hvor 57 seniorer fyldte bussen, og alle havde en stor forventning til dagens naturoplevelse. 

Dagsordenen var: Busturen, Vildmosecentret, Fodring af vildsvin, Cafe Soldug og Guidet bustur i Mosen – Portlandmosen og Brandvagtstårnet.

Busturen blev som sædvanlig en behagelig oplevelse, med påstigning ved Sønderholm Sognegård, og ved Kastanjegården i Frejlev, samme bus, samme chauffør og samme steder at stå på, og næsten de samme deltagere, trods stiv kuling var der smil fra alle, og pladserne i bussen blev hurtigt fordelt og besat.

Formanden Bodil Elkjær bød velkommen, og kunne glæde sig over at bussen var fyldt til sidste plads, der blev omdelt en dagsorden så alle kunne se hvad der ca. skulle ske på turen, sange blev omdelt og de to første sange, blev sunget af alle i bussen. Chaufføren førte os med jævn og sikker kørsel frem til Vildmosecentret.

Her stod personalet klar til modtage og byde os velkommen, og vi startede alle i centrets biograf, med at se en meget interessant film om mosen og dens fantastiske historie. 

De fleste gik den lidt lange tur i stormen, for at se vildsvinene blive fodret, og de fik alle en stor oplevelse, ved at se de store sorte svin spise majs.

Formidlingsleder Jakob Konnerup gav en orientering om centret og oplyste om de muligheder der var for at udnytte den korte tid der var tilbage, inden bussen kørte. 

Da guiden var ankommet, og alle igen til tiden var vel placeret i sæderne var der afgang til den guidede bustur rundt i mosen, hvor alle var opsat på en stor oplevelse, vejret var ikke med os, når det stormer er fugle og dyr i skjul, så det var forgæves, både med kikkert og uden kikkert at se elgene, og ret mange andre dyr, dog en del fugle. Men med en god guide var der så mange andre muligheder at se på, de mange planter og der var mosen og dens forandring.