Kulturen og hyggeligt samvær var i top, da 32 medlemmer af Sønderholm-Frejlev Seniorer var på Dansk Nutidsmuseum i Aars.

Ved ankomsten til museet, kom Kristian Nielsen, den daglige leder af nutidsmuseet, ud i bussen for at byde velkommen og give en kort orientering om hvad vi kunne se inde på museet, og i hvilken placering og rækkefølge, en næsten umulig opgave når det gælder en af Danmarks største samlinger fra år. 1900 og frem til i dag, så mange muligheder på en gang., fortæller Knud E. Simonsen fra den arrangerende forenings bestyrelse.

Under kaffen med den gode kringle og en fantastisk lagkage til gik snakken lystigt om fortiden – nutiden og fremtiden.

Museets formand Marius Stubberup afsluttede kaffepausen med en beretning om hvordan ideen til museet var opstået, og hvordan den daglige drift, og økonomi bliver styret. En spændende beretning, og der er ingen tvivl om de frivillige spiller en stor rolle i den store kvalitet som museet fremstår med.

Marius viste også sine evner som humoristisk sanger, hvilket frembragte stor munterhed og tak.

Efter 2½ indholdsrige timer kunne deltagerne igen tage plads i bussen, og sige velkommen til Peter Stenild, som med stor iver og ildhu guidede alle og bussen på rundtur i Aars.

Vi startede med ædeltårnet og historien om dette, derefter murstenskulpturen, bronzeskulpturerne Brønden, og Herakles, samt mange andre, fortæller Knud E. Simonsen. På rundturen hørte vi alt om nye og gamle bygninger og deres meget interessante historie. Vi sluttede af på flotte Vesthimmerlands Musikhus ALFA, navnet er sammensat af forbogstaverne i kommunens hovedbyer, Aalestrup – Løgstør – Farsø – Aars.

Musikhuset var opført efter ideer af Per Kirkeby, ligesom udsmykningen var i et stort omfang udført af Per Kirkeby, alle øvrige kunstskatte i Aars, og hele byen bærer et stort præg af den kendt kunstner.

Bodil Elkjær sluttede dagen, med tak til alle fordi de havde deltaget i turen, og været med til at gøre dagen festlig og fornøjelig og mindede om næste aktivitet.