Søndag afholdt Nordjyllands fodboldflagskib AaB deres årlige partnerklubbernes dag, hvor der på dagen skal hyldes både enkeltstående frivillige klubfolk, samt årets partnerklub skal kåres. I år var der ekstra meget på spil for St. Restrup IF’s fodboldafdeling, som der nomineret til Årets Partnerklub 2022 imod Vestbjerg IF og Brønderslev IF, som er valgt imellem i alt 118 Nordjyske partnerklubber. Til dagen havde RIF deres U12 spiller Josephine Valdemar til at låne på banen med AaB og 19 andre klubber, hvilket var en stor oplevelse for hende. I halvlegen havde RIF ligeledes en U12 drengespiller på banen, hvor Jakob Dige skulle deltage i en konkurrence i halvlegen, hvilket også må siges at være en stor oplevelse.  

RIF vandt fornem pris 
Da tiden endelig var kommet til at udnævne vinderen, så kunne de 258 medrejsende RIF-medlemmer ånde lettet op og lade fejringen gå i gang, da det netop var St. Restrup IF der blev udråbt over stadionanlægget. Det kunne også tydeligt høres på tribunen til stor jubel for RIF-sektionen, hvor der efterfølgende kom en velfortjent klapsalve fra resten af Aalborg Portland Park.  

Til at modtage prisen og præmien på 20.000 kroner fra Designa Aalborg trådte Børne & Udviklingstræner Torben Zefting og den unge U14 Drenge træner Axel Moen på banen. Efter en hyldest fik de lov til at få taget et flot billede foran RIF-sektionen med deres store check, inden de blev sendt tilbage til deres pladser. 

Betyder mere end man tror 
For klub i RIF’s størrelse så betyder et klækkeligt præmiebeløb meget for klubkassen, men også anerkendelsen udadtil gør også godt. ”At vi vinder sådan en pris her, det viser at vi virkelig formår at løfte det gode børneliv, og at vi sikrer et godt fodboldtilbud til alle. Det viser også at de ting vi arbejder med, de lykkedes. Vi kigger ikke på hvad andre klubber gør, men har fokus på at levere det bedste vi kan herude, og det er noget både DBU og nu også AaB anerkender os for, så det betyder meget. Og jeg tror alle klubber kan bruge sådan en præmie, så det kommer virkelig også til gavn for os” siger Torben Zefting.  

En glad og stolt formand 
Klubbens formand, Heidi Aabech, tiltrådte i foråret og har lagt mange timer i at optimere RIF og være med til at sætte en positiv retning for klubben. Så det var selvfølgelig en glad formand, da hun fik nyheden om RIF’s sejr i Aalborg. ”Det er så fantastisk at vores hårde arbejde giver pote, og så endda med så flot en pris, og et flot beløb til køb af udstyr. Jeg et utrolig stolt af vores fantastiske fodboldafdeling. Vi mærker virkelig hvordan arbejdet med børnestrategien og andre målrettede tiltag, det gør en forskel i dagligdagen for både børn, trænere og forældre. 

Jeg er stolt på koordineringsgruppen vegne, og vi skylder en kæmpe tak til vores Børne og Udviklingstræner, Torben Zefting, som har knoklet for vores klub sammen med trænerne på banerne. Vi er utrolig stolte af vores fodboldafdeling og vi vil fortsætte vores positive udvikling, og har spændende drømme for fremtiden.” 

En lille fejring i vente 
På trods af at RIF går fra Aalborg Portland Park med den flotte præmie og pris, så går hverdagen også videre for den ambitiøse klub i Frejlev. Men selvom hverdagen også går videre, så skal det dog fejres lidt. ”Allerede mandag aften får vi besøg af AaB, hvor vi er værter for deres akademitrænere, så efter kurset skal vores trænere og de frivillige have et glas champagne og kage for at fejre det. Selvom der ikke bliver nogen paradekørsel gennem Frejlev, så skal det fejres på behørig vis, og vi håber at kan holde en lille fest for vores trænere senere på året, det fortjener de.” slutter Torben Zefting.