460 overværede 2 timers foredrag omkring vejen ind og ud af et misbrug, fortalt af skuespiller Peter Mygind og hans søn Julius. Lions Clubberne i Nibe havde inviteret de to som et indslag for at markere Lions bevægelsens 100 års jubilæum, som i øvrigt markeres den kommende weekend i Nibe og i Lundbæk.

Julius og Peter fortalte hudløst ærligt om Julius' barn- og ungdom. Det var det første fælles foredrag med de to, da vi gerne ville høre situationen fra begge generationer, fortæller Birthe Pedersen fra Lions Club Guldgåsen.

Elever fra de ældste klasser på lokale skoler samt deres forældre overværede et meget humoristisk foredrag, som fangede de unge elever og deres forældre, hvor de kunne genkende situationer fra deres egen dagligdag.

Julius begyndte at drikke allerede som 13-årig, hvor han fokuserede på alt det, han ikke kunne. Senere begyndte han at ryge hash for at være med i fællesskabet og føle sig værdifuld. Tænkte meget over, hvad andre mente om ham.

Peter opfordrede til meget vigtig dialog og at skabe tillid til sine børn – og opfordrede til at elske børnene, trods deres uperfekte optræden. Alle kan desværre blive fristet og komme ind i misbrug.

Peter fortalte om alle de frustrationer, de havde som forældre, hvor de hele tiden blev mødt med ingen eller negativ respons fra Julius. På den baggrund er det meget vigtigt, at de unge mennesker lærer at tage ansvar for egen handling.

Julius er nu ude af sit misbrug og har flere skuespiller jobs og holder foredrag.

Julius ville gerne kunne gøre sin ungdom om, da han blev meget indelukket, fik hukommelsesbesvær og indlæringsproblemer. Julius advarede om at indtage stoffer, da der ikke er varedeklaration på, og ofte er det urene varer i omløb, som i værste fald kan give en hashpsykose første gang.

Alle deltagerne fik bestemt noget at tænke over. Lions Clubberne i Nibe, håber at foredraget kan medvirke til at skolerne i den tidligere Nibe Kommune kan arbejde videre med emnet i 6., 7., 8. og 9. klasserne.

Hele foredraget var en donation til eleverne i anledning af Lions 100 års jubilæum. Samarbejde mellem Lions Clubberne i Nibe. 

Salget af billetter til forældrene indbragte 7600 kr., som går ubeskåret videre til Skyggebørn med Jess Dige.

Dagen efter var Peter Mygind medvært i Klar Vikar på 4`eren, hvor han i rosende vendinger omtalte dette foredrag, og hvor flot det var af Lions clubberne i Nibe at kunne donere det til skolerne, slutter Birthe Pedersen.

.
De lokale Lions-præsidenter Marianne Kragelund (t.v.) og Michael Lund (t.h.) bød velkommen til Julius- og Peter Mygind.
Medlemmer fra de to Lions Clubber samlet med aftenens foredragsholdere.