Byggestart på Nibe Beach-, Skater- og BMX-park

Det var de helt store ord, rådmand Mads Duedahl (V) satte på det initiativ, som børn, en forældregruppe og Nibe Boldklub tog for omkring to år siden, da man proklamerede, at »nu skal der bygges en skater- og BMX bane i Nibe«.

Sammen med formand for Folkeoplysningsudvalget i Aalborg Kommune Keld Jensen var rådmanden draget til Nibe for sammen med mange af de unge og kommende brugere af den kommende skater- og BMX park at tage første spadestik til byggeriet, som starter allerede i dag fredag.

Mads Duedahl sagde i sin tale ved byggestarten: I kan i dag med rette være stolte af jer selv. I har taget initiativ og arbejdet hårdt i mere end to år på dette projekt, og I har med bistand fra Aalborg Kommunes projektkonsulent Morten Ubbesen og andre i Aalborg Kommune sendt ansøgninger og argumenteret for behovet for det kommende aktivitets- og samlingssted, som vil indlede en helt ny æra blandt unge i Nibe. Og nu står vi så overfor at indlede byggeriet, der er planlagt til ibrugtagning allerede den 11. august, sluttede rådmanden og udtrykte et stort held og lykke med byggeriet. Mads Duedahl lovede samtidig, at han ville komme igen til indvielsen.

Gennem hele processen har en forældregruppe sammen med de unge og kommende brugere af aktivitetsparken stået for arbejdet med planlægning og ansøgninger. Formelt hører projektet under Nibe Boldklub, som også fremover vil føre tilsyn med parken.

Som en tillægsgevinst til projektet er der ud over skater- og BMX-afsnittet tilføjet et område til beach-volley og beach håndbold, og i den sammenhæng var også Andreas Sondrup fra Nibe Håndboldklub til stede ved byggestarten: – Vi er utrolig glade for at være blevet en del af dette projekt. Beach håndbold er nyt i Nibe og en særdeles spændende og attraktiv del af håndboldspillet, der kan være med til at udvikle både Nibe Håndboldklubs tilbud til medlemmerne og denne del af håndboldsporten, sagde Andreas Sondrup.

Anne Pedersen fra arbejdsgruppen udtaler: “Vi er meget taknemlige for den støtte vi har fået fra fonde, virksomheder, puljer mm. Og for den hjælp og rådgivning vi har fået undervejs i processen. Vi har fået god hjælp fra mange sider og uden den, og den økonomiske støtte, havde vi ikke været der hvor vi er i dag – at projektet er på vej til at være en realitet”. 

Nibe Beach-, Skater- og BMX-park koster i alt ca. 1,1 mio. kr. at anlægge, og projektet er blandt andet støttet af Realdanias kampagne Underværker, Lokale og Anlægsfonden, A. P. Møller Fonden, Den nationale platform for gadeidræt, Nordea Fonden og en række lokale tilskudsydere - herunder har IPA Fonden ydet 100.000 kr.

Mads Mark Pedersen og Mads Rask Colding lod begejstringen løbe af med sig og tog et ekstra spadestik til den nye aktivitetspark.