Tobias Borregaard, Nibe, var med på holdet, da det danske U19 landshold i amerikansk fodbold for nylig vandt sølv ved Europamesterskaberne i Danmark.

Sverige finalevinder over Danmark

EM slutrunden på Gentofte stadion havde Nibe-islæt, idet Tobias Borregaard, Nibe, var udtaget til det danske U19 landshold i Amerikansk fodbold. Det er tredje år i træk, Tobias er udtaget til landsholdet, og han også repræsenterede Danmark til Nordiske mesterskaber i 2016. Her blev det dog kun til en 3. plads. Anderledes gik det for det danske ungdomslandhold i år, idet det blev til en flot sølvmedalje ved EM. 

Forud for EM var landsholdet samlet fra 2. til 6. juli i Middelfart til intensiv træning og strategiplanlægning. 

Landsholdets bruttotrup består af ca. 75 spillere som hver især har en unik position og rolle på holdet. Efter samlingen i Middelfart blev bruttotruppen skåret ned til 45 spillere samt tre i reserve.Tobias spiller i forsvaret som defensive end. Det er en hård fysisk sport, og der kommer en del blå mærker og andre knubs under kampene – specielt finalen mod Sverige var udfordrende. Tobias er dog ganske tilfreds med både holdets og sin egen indsats – men svenskerne var for stærke. Desværre giver sølvmedaljen ikke adgang til VM, med mindre der ændres på turneringens struktur, siger han. 

Tobias synes det har været en fantastisk oplevelse at være med – en oplevelse for livet. Specielt det stærke sammenhold og den store disciplin som spillet kræver på det niveau giver rigtig god erfaring, som kan bruges fremadrettet og ikke mindst på holdet i AaB 89ers. 

Fakta om Tobias: 
Tobias er 19 år, går på Turøgades Handelsgymnasium og bor i Nibe. Han fik interessen for amerikansk fodbold efter et skolebesøg i 10. klasse, hvor der var intro til sporten. Tobias spiller til dagligt for klubben i Aalborg, AaB 89ers.

 

Tobias Borregaard, EM sølv som »Defensive End« spiller på det danske juniorlandshold. Foto: Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down P