Efter at Juleskibet med Julemanden og hans trofaste makker gennem flere end 600 år de sidste par år har haft maskinproblemer og er udeblevet fra anløb til Nibe, skulle det nu være ganske vist, at skibet har forladt iskanten i det nordlige ishav og er stævnet mod Nibe, hvor ankomst ventes søndag.

– Det forlyder, at julemanden i år ankommer i en rigtig sejlbåd – med høj mast og kun ved motorkraft det sidste lille stykke ind til Nibe Lystbådehavn. Det fortæller Nibe Sejlklubs kontakt til juleskibet, Lennart Olsson – og han er ganske klar i sit udsagn om, at julemanden nu har droppet den tidligere motorbåd til fordel for sejlbåd, som ikke i samme omfang kan give problemer. Ganske vist kan man blive afhængig af vinden, men med det blæsevejr, vi har haft på det seneste, ser jeg ikke det som nogen stor udfordring, lyder det fra den sejlerkyndige.

På kajen ved Nibe Lystbådehavn lægges der an til en storslået modtagelse, og Nibe Handelsforening, der står bag det store jule-arrangement søndag i Nibe, opfordrer til, at børn som voksne drager til havnen for at modtage juleskibet.

Efter modtagelsen, hvor der drages i samlet trop mod Torvet, er der tradition for, at julemanden og hans makker hilser på børn og voksne, og der falder sikkert pebernødder af fra de hyggelige røde svende fra nord.

En særlig modtagelseskomité er der også sørget for, idet Nibeblæsernes Nisseorkester vil være på plads og spiller hyggelige julemelodier.

Turen gennem Nibe er et særligt festligt skue, hvor julemand 1 og julemand 2 overvåger situationen og hilser på alle, der møder op på ruten.Turen går fra lystbådehavnen, ad Mellemgade, hvor der ved kirken drejes til højre ad Store Algade – og via Grydstedgade og Skomagergade går turen til Torvet, hvor den store julefest finder sted.