For femte år i træk udstillede Nibes Modige Samlere en søndag i januar deres mangeartede effekter: Keramik og stentøj, ugler, puder, minkpelse, lysestager, krabbekugler og dukke kaffestel – er blot nogle af de mange forskellige samlinger, de 122 besøgende på udstillingen, som gennem fem timer havde mulighed for at studere.

Ilse Janke Hansen, der er blandt initivtagerner til den årlige udstilling, beretter følgende fra udstillingen:

– Da jeg så Ellens udstilling af krabbe kugler, troede jeg, de var menneskeskabte, men det viste sig, at de var skabt længe før, der kom mennesker - nysgerrighed og kærlighed til naturen har givet hende en viden, som ligger åben for alle, men man skal jo lige blive opmærksom - og sikkert være i besiddelse af tålmodighed. Smukke strandsten er derimod let tilgængelige, og de rummer masser af historier, hvis man opsøger dem.

Harriet havde i år udstillet dukkekaffestel - et af dem i miniature selv for dukker. En besøgende fortalte hende, at hun havde et sæt, der var endnu mindre. Harriet har nok set lidt skeptisk ud, for senere kom gæsten tilbage med en æske, der var en smule højere end en tændstikæske. I den var der både kander, kopper, tallerkener og glas. Det var - også - en skøn oplevelse.

Er man til lysestager og keramik-hunde, var der gode muligheder for et studium på søndagens udstilling hos Nibes Modige Samlere.
En stor samling ugler havde fundet vej til udstillingen.
Pelse i forarbejdede og uforbejdede udgaver – måske er det pelsauktionen, der er i telefonen?