Nibe Autolak, som har firmadresse på Jacob Petersens Vej 3 i Nibe har overdraget malerpistolen til Janne og Uffe Bay som indtil for nylig har drevet »Nordjysk Lakcenter« på en nærliggende adresse. Virksomhedsoverdragelsen er gennemført i praksis, og markeres ved et åbent hus arrangement på fredag.

Firmaet »Nibe Autolak« blev i 1950 stiftet af Hans D. Mathiasen, og lå dengang på Hobrovej. Sideløbende med malerarbejdet blev der to dage om ugen gennemført bilsyn. Maler- og lakarbejdet greb om sig, og i 1963 flyttede firmaet sammen med bilsynet til den nuværende adresse på Jacob Petersens Vej. - I mange år fandt alle former for køretøjer vej til Nibe Autolak, så arbejdet var meget alsidigt, fortæller Per Mathiasen, som efter at have arbejdet som ansat hos sin far t en årrække, overtog firmaet i 1986. I de første år herefter udviklede firmaet sig til ikke kun at male biler, men også lastbiler og andre storvogne. - Det krævede en betydelig udvidelse af bygningsmassen med blandt andet en stor sprøjtekabine, fortæller Per Mathiasen.

Kåret som bedst til autolakering
Nibe Autolak oplevede flere år den store ære og faglige anerkendelse at blive kåret som »bedste lastvognslakering«.

I takt med at lastbilerne blev færdigmalet hos leverandørerne, skete der en omstilling til industrilakering, og derfor har Nibe Autolaks primære arbejdsområde de senere år været store industrikraner, - primært fra den nærliggende virksomhed »Danish Crane Building« - men vi er dog aldrig gået af vejen for at male f.eks. interiør til private hjem, fortæller Per Mathiasen, der nu som 66-årig har valgt at gå på pension og overdrage firmaets aktiviteter til Nordjysk Lakcenter, som drives af Janne og Uffe Bay. 

Nordjysk Lakcenter har dermed udvidet aktiviteterne betragteligt, og deraf følger også en udvidelse af medarbejderstaben, således at Uffe på værkstedet er blevet suppleret af den nyansatte Morten Pedersen, som er uddannet sandblæser og har speciale i lak- og malerarbejde med industrimaskiner. - Morten som har sin spidskompetence indenfor industrimaskiner vil således primært komme til at tage sig af traktorer, kraner, både og andre store maskiner og køretøjer, medens jeg selv primært tager mig af arbejdet på biler, motorcykler og mindre elementer, siger Uffe Bay

Overvejelser om at udvide medarbejderstaben
I øjeblikket går opgaverne ind i ordrebogen i et omfang, der gør, at Uffe og Janne stærkt overvejer at udvide medarbejderstaben med yderligere mindst én medarbejder i nær fremtid. - og det passer os fint, for vi vil jo gerne udvide virksomheden og aktiviteterne, så der bliver fuld gang i den, både i hallen hvor slibe- og forarbejdet udføres, og i den store lastbilkabine samt i personvognskabinehallen, siger Janne og Uffe, som også privat danner par, og er bosat i Staun.

Forretningsoverdragelsen markeres som nævnt ved en officiel anledning i dag fredag, og her vil Sonja og Per Mathiasen være tilstede for at tage afsked med kunder og virksomheden de har drevet i over tredive år. Janne og Uffe vil sammen med Morten Pedersen sørge for at der bliver mulighed for at komme rundt i den samlede virksomhed.

Uffe Bay arbejder her sammen med Morten Pedersen på et større projekt for en kunde: Danish Crane Building skal have de rigtige farver på deres maskiner, og det sørger Nordjysk Lakcenter for, men forinden skal der grundes, og det er den proces Morten Pedersen er i gang med her.