Sjældent får man så mange spændende og sjove oplevelser på tre dage.

Anna Hansen fra Ældre Sagens bestyrelse i Nibe fortæller:

Med udgangspunkt fra Hotel Best Western Kryb i Ly ved Fredericia besøgte vi Gorm den Gamles og Harald Blåtands runesten i Jelling. Man kan godt blive forbavset over den forholdsvis lille kirke mellem de to store gravhøje. Herfra gik turen til Christiansfeld. Fra en tidligere juletur kendte de fleste af os en del til den gamle by. Men vores guide fortalte levende om de mange ritualer, der er kendetegnet ved Brødremenigheden, som hun selv var en del af. 

Formidabel frokost på Den Gamle Grænsekro, før turen gik videre til Koldinghus. Vi lærte, at vi skulle se, hvordan det store hus var blevet skadet under krig og hærværk, men nu hjulpet på benene med spændende tilbygninger. Vi dumpede lige ned i en stor udstilling med Magtens Smykker, som Dronning Margrethe få dage før havde besøgt.

På besøget på Gram Slot fik vi – som alle andre steder - en fyldig og spændende beretning om Valdemar Sejrs gamle kongeslot, der nu er et nutidigt kraftcenter for både erhverv og kultur. I Ribe besøgte vi naturligvis Domkirken, vi så stormflodsmærkerne både indenfor og udenfor kirken. Området har virkelig været udsat for naturens kræfter. Efter en lille vandringstur i den dejlige gamle by, var der tid til frokost og at nyde både marked og det dejlige vejr ved åen.

Den sidste dag startede ved Olsens Paradis. Et fantastisk fantasilandskab, der overraskede de fleste. Olsen er selv en fornøjerlig fyr, og det går igen i hans bygninger og opslag. I et hjørne af haven er der bjerglandskab med rindende vand, i et andet kan man få sig en lille lur, men man skal også passe på ikke pludselig at blive ramt af en vandstråle. Kan absolut ikke forklares.
(teksten fortsætter under billedet).

Ét af de mange opslag, der findes i Olsens Paradis. De er opstået, når Olsen har tænkt over og lært af livet.

Via Esbjergs meget store havn kom vi til Hvide Sande og Ringkøbing og til Skjern, hvor guiden fortalte om det store Skjern Å Projekt, der først bestod i af føre åen i en lige streng, så der opstod landbrugsjord. Da dette ikke virkede, som det var hensigten, førte man igen åen tilbage til sine snoninger. Fra Lønborg Kirke var der udsigt til det nye oversvømmede land.

Vi havde selskab af et hold fra Åbybro. Det var bestemt ikke kedeligt. Og sammen med guidens utrolige store viden blev det en spændende tur med mange oplevelser og minder.

Som i Nibe Kirke findes der også en gris i Lønborg Kirke. Denne spiller på sækkepibe.